Slovenky v Davose nepostúpili z kvalifikácie šprintu

Alena Procházková v Davose finále nepobeží.
Alena Procházková v Davose finále nepobeží. (Autor: ILUSTRAČNÉ TASR / AP)
TASR|15. dec 2013 o 10:20

Kvalifikácia šprintu žien voľnou technikou v rámci Svetového pohára v Davose (Švaj.).

DAVOS. Nórski reprezentanti Anders Glöersen a Marit Björgenová triumfovali v nedeľňajšóm šprinte voľnou technikou v rámci 3. kola Svetového pohára v behu na lyžiach vo švajčiarskom Davose.

Slovenské reprezentantky Alena Procházková a Daniela Kotschová nepostúpili z kvalifikácie.

Vyhral Glöersen

V mužskom finále o prvenstvo v cieľovej rovinke súperili severania a Glöersen bol napokon o viac ako polsekundy rýchlejší ako víťaz kvalifikácie Fín Martti Jylhä. Na ďalšie miesta sa zoradili ruskí bežci - tretí Sergej Usťugov a štvrtý Alexej Petuchov.

Björgenová sa vo finále v dramatickom finiši presadila s mimnimálnym náskokom jednej stotiny sekundy pred Američankou Kikkan Randallovou a v Davose tak po sobotňajšom triumfe na pätnástke voľne zaznamenala víťazné double.

Majsterka sveta a olympijská víťazka si zároveň upevnila jasnú líderskú pozíciu v celkovom hodnotení seriálu.

Cítila sa dobre

"Cítila som sa veľmi dobre a pred finále som vedela, že ak udržím kontakt s vynikajúco bežiacou Kikkan, tak budem mať šancu. Bolo to tesné, ale vyšlo to," povedal v cieli Björgenová po svojom 62. víťazstve v pretekoch SP v kariére, treťom v prebiehajúcej sezóne. Tretie miesto obsadila Nemka Denise Herrmannová.

Slovenky sa do vyraďovačky nedostali. Procházková obsadila v eliminácii nepostupovú 46. priečku so stratou 6,26 s na najrýchlejšiu Nemku Herrmannovú a nenadviazala tak na svoje 11. miesto v šprinte klasicky spred dvoch týždňov vo fínskom Kuusame v ouvertúre SP. Kotschová pri svojej tohtosezónnej premiére v SP skončila v kvalifikácii s výraznou stratou tretia od konca na 72. pozícii (+23,33).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Slovenky v Davose nepostúpili z kvalifikácie šprintu