Slovenky odohrali skvelý prvý polčas, ale s Francúzkami prehrali

Vpravo Petra Beňušková (Slovensko) a uprostred bráni Nina Kamto Njitam (Francúzsko) v stretnutí Francúzsko - Slovensko 8. decembra v Osijeku.
Vpravo Petra Beňušková (Slovensko) a uprostred bráni Nina Kamto Njitam (Francúzsko) v stretnutí Francúzsko - Slovensko 8. decembra v Osijeku. (Autor: TASR)
Sportnet|8. dec 2014 o 15:46

Tréner Poloz: Prvý polčas bol asi z našej strany najlepší, odkedy som pri tíme.

ME v hádzanej žien - D-skupina:

Francúzsko – Slovensko 21:18 (7:9)

Najviac gólov Francúzska: Dembeleová 6, Lacrabereová 4, Niomblaová 4.

Zostava a góly SR: Gubiková, Tóthová - Jakubisová 3, Trehubová 4/1, Beňušková 2/1, Czanik 1, Dubajová 1, Súkenníková 2, Školková 4/1, Horňáková 1, Szarková, Kertészová, Minárčiková, Rajnohová, Michnová, Bíziková.

Rozhodovali: Stenrand, Birch (obaja Dán.), vylúčenia: 4:3, 7m hody: 1/1 - 3/3, 2000 divákov

OSIJEK / BRATISLAVA. Slovenské hádzanárky prehrali prvý zápas na ME v Osijeku s Francúzkami 18:21, hoci po polčase viedli sľubne 9:7.

Naše boli favoritovi tri štvrtiny zápasu vyrovnaným súperom. Veľmi dobrý prvý polčas najmä vďaka pevnej obrane vyhrali.

Po zmen strán Francúzky zapli na vyššie obrátky a v záverečnej dvadsaťminútovke rozhodli o svojom triumfe. Najlepšími strelkyňami v slovenskom drese boli Tetyana Trehubová a Martina Školková so štyrmi gólmi.

Slovenky nastúpia na svoj druhý zápas v stredu o 20.15 h proti obhajcovi titulu Čiernej Hore a účinkovanie v základnej skupine ukončia v piatok v rovnakom čase súbojom so Srbskom. Do štvrťfinálovej fázy postúpia prvé tri celky.

hhh_res.jpg

Uprostred s loptou Tetyana Trehubová (SVK) , bráni Allison Pineauová. FOTO - TASR

Hlasy po zápase:

Dušan Poloz, tréner SR: "Bol to zážitok, pretože zápas sa pre nás vyvíjal priaznivo. Treba uznať, že vyhral lepší tím, ktorý štartuje na vrcholných podujatiach pravidelne. Chceli sme dokázať, že remíza s Francúzskom z kvalifikácie nebola náhoda. Dnes rozhodli najmä skúsenosti a presilové hry, pretože za osem minút v početnej výhode sme dali iba dva góly. Prvý polčas bol asi z našej strany najlepší, odkedy som pri tíme."

Tetyana Trehubová, vyhlásená najlepšia hráčka SR: "Odohrali sme veľmi dobrý prvý polčas a aj v druhom sme hrali tímovo. Žiaľ, na body to nestačilo, ale prehrali sme s veľmi dobrým súperom. Ak zopakujeme takéto výkony, máme šancu na postup."

Lucia Gubiková, brankárka SR: "Nemáme sa za čo hanbiť. Podľa mňa sme predviedli veľmi dobrý výkon. Dokázali sme, že nie sme až také outsiderky, za aké nás pasovali pred šampionátom. Chytalo sa mi dobre, Francúzky sme mali prečítané."

Martina Školková, najlepšia strelkyňa SR: "Francúzky sme poriadne potrápili. Môžeme byť s našim výkonom určite spokojné. Keď budeme stavať na takomto výkone aj v ďalších dvoch dueloch, tak nič nie je stratené. Turnaj sme začali vynikajúco a ukázali sme, že nás nikto nemôže podceniť. Verím, že ešte prekvapíme."

Ďalší zápas D-skupiny:

Čierna Hora - Srbsko 22:19 (10:8)

C-skupina (Varaždín):

Nemecko - Holandsko 26:29 (11:12)

Švédsko - Chorvátsko 30:28 (17:17)

Online Francúzsko – Slovensko:

Koniec. Francúzky vyhrali o tri góly, strely na bránu boli 42:39.

56. min: Oslabené Slovenky dostali gól na 17:21. Na lavici sedí Jakubisová.

52. min: Naše dostali dva góly v rozpätí 16 sekúnd, o tri góly ešte dnes neprehrávali.

46. min: Prehrávame o dva góly, Dušan Poloz si berie oddychový čas.

43. min: Jakubisovú perfektne vychytala Leynaud a z následného útoku Francúziek je to 14:13. Ale Trehubová po dlhšom čase dáva gól a vyrovnáva.

38. min: Krásny gól Súkenníkovej po protiútoku na 12:10.

36. min: Na 10:10 vyrovnáva prvým gólom našich v II. polčase Školková. A Jakubisována 11:10!

35. min: Je to už 10:9 a Bíziková ide navyše von na dve minúty, škoda. Napriek tomu sa z hľadiska ozýva: "My chceme gól". Von však ide aj Niombla, strelkyňa dvoch gólov Francúziek.

Francúzky síce znížili, ale naše následne oslabenie prežili, počas neho stále držali loptu v útoku. Žiaľ, je vyrovnané 9:9.

Začína sa druhý polčas, našim držia palce aj fanúšikovia zo Senice.


Prvý polčas:

Francúzky premenili z 21 striel 7, Slovenky dali z 20 pokusov 9 gólov. Po tri góly dali Trehubová a Školková. Trehubová na ne potrebovala 5 pokusov, Školková 6.

29:45: Školková pekne v presilovke zvýšila na 9:7, ale sekundu pred koncom polčasu je vylúčená aj ona. Francúzky mali voľný hod, ale Gubíková vytiahla ďalší skvelý zákrok.

28. minúta: Naše zastavili po strate lopty protiútok Francúziek a Jakubisová zvyšuje na 8:6.

Trehubová s číslom 55 hrá výborne. Premenila dnes aj svoju druhú sedmičku a je to 7:6 pre Slovenky.

Z hľadiska počť skandovanie slovenských fanúšikov: "Slovensko, Slovensko", alebo aj: "My chceme gól".

Naša brankárka Gubíková chytá výborne, vedieme 6:5 vďaka jej dvom skvelým zákrokom. Celkovo padá málo gólov, obrany dominujú nad útokmi.

Beňušková strelila v 19. minúte gól na 6:5, rozhodca nám ho ale neuznal a nechal nás zahrávať po faule Francúzok, z následného útoku sme ale nezvýšili.

Z našich je najaktívnejšia Trehubová, ktorá dala tri góly zo štyroch. Francúzky ale otáčajú v polovici prvého polčasu z 2:4 na 5:4.

Prvú strelu našich na šampionáte vyslala po 20 rokoch Trehubová. Vyslala aj druhú v 3. minúte a dostala naše do vedenia 1:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenky odohrali skvelý prvý polčas, ale s Francúzkami prehrali