Slovan zmietol Gibraltárčanov. Tréner: S Írmi máme šance na postup

Adam Zreľák zo Slovana (vľavo) preniká popri hráčovi College Europa Hrvoje Plazaničovi.
Adam Zreľák zo Slovana (vľavo) preniká popri hráčovi College Europa Hrvoje Plazaničovi. (Autor: SITA)
TASR|10. júl 2015 o 10:41

Deväť gólov v dvoch zápasoch. Slovan Bratislava nedal súperovi z Gibraltáru žiadnu šancu. V druhom predkole Európskej ligy nastúpi proti írskemu klubu UC Dublin.

BRATISLAVA. Futbalisti bratislavského Slovana si splnili povinnosť. Gibraltárskeho súpera College Europa FC zdolali vo štvrtkovej odvete 1. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 jasne 3:0.

Po vysokom triumfe 6:0 z prvého zápasu si vybojovali konfrontáciu s UC Dublin.

Írsky klub sa do európskeho pohára číslo dva dostal cez súťaž Fair play. V tejto sezóne pritom na domácej úrovni účinkuje až v druhej najvyššej domácej súťaži.

V 1. predkole vyradili Dublinčania luxemburský Dudelange po domácom víťazstve 1:0. Postúpili aj napriek prehre 1:2 v odvete. "Ťažko hovoriť, ktorý súper by bol pre nás prijateľnejší," zamyslel sa tréner Slovana Ján Švehlík.

"Pripravíme sa na Írov zodpovedne. Myslím, že máme reálne šance na postup. Na odvetnom zápase v Luxemburgu sme mali zástupcu klubu. Vďaka jeho informáciám sa nám bude ľahšie robiť príprava na Írov."

slovan_07_res.jpg

Pred bránou College Europa sa dostáva k hlavičke Róbert Vittek. FOTO - SITA.

Domáca odveta s gibraltárskym trpaslíkom mala na Pasienkoch formálny charakter. Napriek tomu favorit nenechal nič na náhodu. Na Pasienkoch triumfoval 3:0.

Po osemmesačnej rekonvalescencii zavinenej zranením kolena sa do zostavy vrátil kanonier Róbert Vittek. A v 67. minúte z pokutového kopu spečatil skóre.

Pred ním sa v prvom polčase strelecky presadili Nicolas Gorosito a Adam Zreľák.

Správa zo zápasu.

Vittek si v 75. minúte počas svojho striedania vyslúžil potlesk od fanúšikov. "Z vlastnej skúsenosti viem, že nie je ľahké po takej dlhej pauze naskočiť do rozbehnutého rýchlika," povedal Švehlík.

"Robo v zápase ukázal dobré veci, dočkal sa aj gólu. Myslím si, že ďalšími zápasmi bude jeho výkon stúpať a pomôže nám na domácej scéne i v ďalších súbojoch v pohárovej Európe."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Slovan zmietol Gibraltárčanov. Tréner: S Írmi máme šance na postup