Slovan zdolal Minsk 3:2 po nájazdoch, Nagyovi pomohol brankár

Hráč Slovana Bratislava Matt Murley (vpravo) a hráč Dinama Minsk Nick Bailen.
Hráč Slovana Bratislava Matt Murley (vpravo) a hráč Dinama Minsk Nick Bailen. (Autor: TASR)
SITA|29. sep 2014 o 10:39

Janus dostal lacný gól, potom vychytal nájazdy.

Slovan - Minsk 3:2 po nájazdoch (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)

Góly a asistencie: 28. Nedorost (Vondrka, Nagy), 42. Šťastný (Netík), rozhodujúci nájazd Netík Nagy - 31. Szczechura (Kaľužnyj, Cheechoo), 51. Gavrus (Bailen, Milčakov)

Ako hlavní rozhodovali Rus Anisimov a Švajčiar Stricker, 8025 divákov, vylúčení 3:3, presilovky 1:1, oslabenia 0:0

((f))

Zostava Slovana: Janus - Sersen, Sigalet, Foster, Baranka, Štajnoch, Starosta, Brejčák - Nagy, Nedorost, Vondrka - Murley, Surový, Bartovič - Jeglič, Tičar, Hudáček - Netík, A. Šťastný, Lunter

Minsk: Milčakov - Krajíček, Goroško, Bailen, Nogačjov, Šinkevič, Lisovec, Pavlovič - Cheechoo, Szczechura, Kaľužnyj - Vesce, Ellison, Linglet - Kulakov, Kitarov, Meleško - Zacharov, Razvadovskij, Gavruš

BRATISLAVA. Namiesto troch bodov iba dva. Hokejisti Slovana Bratislava však boli vďační aj za ne. Vyhrali druhý zápas v rade a zdá sa, že z najhoršieho sú vonku.

Slovanisti zdolali v KHL Dinamo Minsk 3:2 po nájazdoch. Dvakrát viedli, ale hostia zakaždým vyrovnali.

Nájazdy boli jasnou záležitosťou domácich, skórovali Nagy a Netík, brankár Janus chytil oba pokusy hostí.

Konečne domáce víťazstvo

„Nemáme tri body, ale sme radi aj za dva,“ komentoval útočník Slovana Ladislav Nagy. „Máme veľa šancí, ale nepadá nám to tam a robíme zo súperových brankárov hviezdy. Dúfam, že sa to otočí. Konečne sme doma vyhrali,“ doplnil.

Prvý raz Slovan viedol po krásnej akcii, akej v NHL hovoria tic – tac – toe. V presilovke si puk posunuli na jeden dotyk Nagy s Vondrkom a Nedorost prestrelil brankára hostí.

Pri druhom góle Andrej Šťastný využil nečakaný odraz puku od zadného mantinelu.

Moja chyba, lacný gól

Za stavu 2:1 mohol Slovan odskočiť, Murleyho dorážka však šla len do žŕdky. Vzápätí šiel na trestnú lavicu Surový a hostia vyrovnali – nenápadná Gavrusova strela prekvapujúco prešla za inak spoľahlivého Janusa.

„Bola to moja chyba, lacný gól,“ komentoval brankár Slovana. Počas zápasu však svoj tím viackrát podržal a chytil aj oba pokusy hostí v záverečných nájazdoch.

„Chcel som chybu napraviť a som rád, že to vyšlo. Najdôležitejšie je, že sme vyhrali. Síce len za dva body, ale v KHL je každý bod dôležitý,“ dodal Janus.

Nagyovi pomohol brankár Minska

Z nájazdov videli diváci len dve série – domáci totiž prvé dva pokusy premenili a hostia dvakrát neuspeli.

„Chcel som ísť druhý-tretí nájazd, aby som sa najskôr pozrel, ako stojí ich brankár. Poslali ma nakoniec prvého,“ opisoval Nagy. Jeho pokus si brankár Minska Miľčakov zrazil za svoj chrbát.

„Myslel si, že som puk kopol do bránky ja, ale ani som sa ho nedotkol, zasunul si ho do bránky sám,“ reagoval Nagy.

Najbližší zápas čaká Slovan už v stredu, na domácom ľade privíta Rigu.

Hlasy:

Petri Matikainen (tréner Slovana): "Bol to náročný duel. Hrali sme lepšie ako naposledy doma proti Medveščaku. Najmä v prvej polovici duelu sme si vytvorili mnoho šancí a dali prvý gól. Potom sme strácali puky. Brankár Janus nás podržal, chytal veľmi dobre. Najmä doma musíme súpera zatlačiť a dávať viac gólov. Máme stále pred sebou veľa práce, najmä na mentálnej stránke hráčov. Naše výkony musia byť stabilnejšie, základom je trpezlivosť."

Ľubomír Pokovič (tréner Dinama Minsk): "Slovan začal lepšie a mal niekoľko šancí. Hru sme potom vyrovnali a mali sme dostatok šancí rozhodnúť duel. Nájazdy nám nevyšli, Slovanu to tam padlo."

Jaroslav Janus (brankár Slovana): "Mohli sme získať aj tri body, ale inkasoval som lacný gól pomedzi nohy. Hrali sme až do konca a som rád, že sme uspeli v nájazdoch. Najdôležitejšie je, že sme zvíťazili. V nájazdoch som vedel, že chcem napraviť chybu a podarilo sa."

Václav Nedorost (útočník Slovana): "Verím, že naše sebavedomie bude rásť. Zatiaľ nám to tam nepadá, ale snáď to bude už len lepšie lepšie."

Online, góly a nájazdy:

Slovan vyhral 2:0 v nájazdoch, rozhodol Netíkov Nagyov gól.

Szczechura nedal

Netík dal

Ellison nedal

Nagy dal

V predĺžení bol aktívny najmä obranca Minska Bailen, ktorý viackrát zaútočil. Vyložené šance sme však nevideli a ide sa na samostatné nájazdy.

Do konca riadneho hracieho času sa toho veľa už neudialo a nasleduje predĺženie. Strely na bránku boli po 60 minútach 31:25.

50. min: Murley trafil brvno bránky súpera, Surový dostal dve minúty a hostia z presilovky vyrovnali.

46. min: Šťastný opäť skúšal Milčakova, ten ho tentokrát vychytal.

42. min: Andrej Šťastný využil slabšiu chvíľku Milčakova a dáva vedúci gól Slovana, domáci druhýkrát vedú. Snáď im to vydrží dlhšie než v druhej tretine.

Slovan nevyužil vylúčenie Kulakova, a tak sa tretina skončila nerozhodne 1:1. Slovan minútu pred koncom druhej časti dosiahol gól len vysokou hokejkou.

31. min: Vyrovnané. Takisto krásnu akciu hostí, akurát pri rovnakom počte hráčov na oboch stranách premenil na 1:1 Szczechura.

Gól v 28. minúte. Slovan konečne ide do zaslúženého vedenia. Presilovku využil Nedorost.

27. min: Vondrka, Foster ani Surový svoje šance na 1:0 nepremenili, Milčakov čaroval. Slovan hrá presilovku.

24. min: Po ďalšej veľkej šanci a dorážke Laca Nagya ide za podrazenie von Vondrka. Slovan oslabenie vydržal bez inkasovaného gólu.

Hneď v úvode druhej tretiny mohli domácim priniesť vedenie Surový a Nagy, Laco však ťažký puk do siete netrafil.

Prvá tretina sa skončila, strely na bránku sú zatiaľ 11:7.

14. min: Šance sú na oboch stranách, Janus je zatiaľ stopercentný, rovnako aj Milčakov pri šanci Netíka.

10. min: Janus dvoma skvelými zákrokmi zachránil Slovan, najskôr vychytal Cheechooa, následne Ellisona. Von ide Sersen. Slovan oslabenie prežil.

6. min: Nagy odštartoval sériu šancí domácich pred brankárom Milčakovom, no domáci zatiaľ gól dať nevedia. Strely na bránku sú už 7:0, z toho tri vyslal Nagy.

Slovan hral už po 77 sekundách presilovku za podrazenie Nogačova, ale nevyužil ju. Ako jediný vážne pohrozil Surový.

Zápas sa začal, vysiela ho Sport 2HD.

Pred zápasom:

BRATISLAVA. Hráči Slovana Bratislava nastúpia na pondelkový domáci duel Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) proti bieloruskému Dinamu Minsk v rovnakej zostave ako v piatok na ľade Medveščaka Záhreb. Belasí v tomto zložení triumfovali v piatok v Chorvátsku, v bránke sa opäť predstaví Jaroslav Janus.

Fínsky tréner Petri Matikainen do duelu vyšle obranné dvojice Sersen - Sigalet, Foster - Baranka a Štajnoch - Starosta. Siedmym bekom bude opäť Ján Brejčák.

V otváracej útočnej formácii nastúpia Michal Vondrka, Václav Nedorost a Ladislav Nagy. Kapitán Milan Bartovič sa predstaví s Tomášom Surovým a Mattom Murleym. Duo slovinských hráčov Žiga Jeglič a Rok Tičar doplní Libor Hudáček. Vo štvrtej formácii dostanú príležitosť Mário Lunter, Andrej Šťastný a Tomáš Netík.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan zdolal Minsk 3:2 po nájazdoch, Nagyovi pomohol brankár