Slovan vyhral nad Ufou po nájazdoch 1:0

(Autor: Ilustračné - SITA)
Vojtech Jurkovič|19. dec 2012 o 19:00

V Ufe sa tešili domáci 3:2, v Bratislave stačila Slovanu na dvojbodovú radosť výhra 1:0.

V súboji medzi Slovanom a Ufou gól v riadnom hracom čase ani v predĺžení nepadol, nájazdy rozhodol Vondrka.

BRATISLAVA. Vypredané hľadisko videlo triumf bojovnejšieho Slovana nad herne kompaktnejším favoritom z Ufy.

Domáci stavili na typické torpédové brejky, Ufe nerobil problémy obojsmerný hokej. Podľa početnosti striel bol aktívnejší ruský tím (38:25).

Vondrka skóroval dvakrát

Slovanisti však korčuľovali oduševnenejšie, obetavo pomáhali Janusovi a stíhali hroziť aj z protiútokov.

Z útočníkov sa presadil po bezgólovom riadnom čase i predĺžení Michal Vondrka, ktorý premenil dva samostatné nájazdy bezprostredne po sebe.

„Niečo podobné sa mi ešte v kariére nepodarilo. Brankára Ufy som si pred zápasom trochu preštudoval, v oboch prípadoch som vedel, čo urobím,“ povedal Michal Vondrka.

Tridsaťročný rodák z Českých Budějovíc ukázal pevné nervy. V nájazdoch vyrovnal stav série po zásahu Trubačeva a vzápätí zavesil aj víťazný gól.

Domáci sa museli zaobísť bez zraneného obrancu Štajnocha a útočníka Draveckého. Chýbali im aj reprezentanti dvadsiatky Daňo s Tiborom Mikúšom i dlhodobý maród Šatan.

Vylúčenie nechápali

Hľadisko zaplneného štadióna vzbĺklo nevôľou v 8. minúte. Čiarový rozhodca upozornil hlavného, že vysoká hokejka Kukumberga zanechala stopu na tvári jedného z hráčov hostí mimo ťažiska hry.

Kukumberg dostal za úder na hlavu a krk päť minút plus do konca zápasu. Nahnevaný center cestou do kabíny od zlosti roztrieskal hokejku. Kapitán Lipiansky to komentoval začudovane.

„Najprv rozhodca povedal, že Kuko dostane dve minúty, vzápätí to zmenil na päť plus do konca. Na striedačke sme nič nechápali.“

V deviatej minúte druhej tretiny po faule Vondrku na Aleksandra odpískali rozhodcovia trestné strieľanie pre hostí. Janus zlikvidoval nájazd Pankova.

Až do konca bol zápas vyrovnaný, Slovan vyriešil tri tutovky hostí. V predĺžení útočníci zase ostali v tieni brankárov. Rozhodli uvoľnené ruky Vondrku v nájazdoch a špičkovo koncentrovaný Janus.

Slovan Bratislava - Salavat Ufa 1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0) po nájazdoch

Rozhodujúci nájazd: Vondrka

Rozhodcovia: Zacharov (Rus.), Nalivajko (Biel.) - Morozov, Lazarev (obaja Rus.), vylúčení: 3:4 na 2 min, naviac Kukumberg 5+10+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané)

Slovan: Janus - Višňovský, Sigalet, Sersen, Sekera, Tabaček, Švarný - Vondrka, Bližňák, Miklík - Hudáček, Lipiansky, Bartovič - Kukumberg, Kytnár, Bakoš - Preisinger, Šťastný, Ölvecký

Ufa: Tarkki - Aťušov, Proškin, Konev, Koľcov, Baranka, Gurkin Blaťák - Rolinek, Zinovjev, Pankov - Mirnov, Pihlström, Chlystov - Paršin, Trubačjov, Filatov - Stepanov, Svitov, Musatov - Jemelin

Rostislav Čada (tréner Slovana): "Začali sme nervózne. Nepomohlo nám ani vylúčenie Kukumberga, čo nás ešte viac oslabilo. Bojovnosťou a nasadením sme ustáli prvú tretinu. Od druhej sme zlepšili herný prejav a začali si utvárať gólové príležitosti. V tretej tretine sme v tom pokračovali a mohli aj rozhodnúť. V nájazdoch sme prehrávali a ukázali sme pevné nervy. Som rád, že sme získali dva body."

Vener Safin (tréner Ufy): "Bol to veľmi zaujímavý zápas. Ani jeden zo súperov nechcel prehrať a bojoval až do konca. Obom tímom sa nepodarilo skórovať z hry a duel dospel až do nájazdov. V nich boli lepší domáci."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan vyhral nad Ufou po nájazdoch 1:0