Slovan v Minsku prehral 2:3 po nájazdoch

Zľava: Brankár Jaroslav Janus a Lukáš Kozák zo Slovana a Daniel Sexton z Neftechimika, Bratislava, 24. december 2014.
Zľava: Brankár Jaroslav Janus a Lukáš Kozák zo Slovana a Daniel Sexton z Neftechimika, Bratislava, 24. december 2014. (Autor: SITA)
SITA|8. jan 2015 o 15:44

V útoku musel tréner Petri Matikainen upraviť formácie, keďže sa zranil Nedorost.

Minsk - Slovan 3:2 po nájazdoch

Góly: 6. Linglet (Vesce), 40. Vesce (Bailen, Ellison), rozh. nájazd Stepanov - 22. Nagy (Barker, Murley), 57. Jeglič (Netík)

Vylúčení: 3:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Komarov, Naumov - Golovľov, Menšich, 15 086 divákov

Dinamo: Haugen - Krajíček, Goroško, Bailen, Nogačjov, Šinkevič, Lisovec - Kaľužnyj, Szczechura, Cheechoo - Linglet, Ellison, Vesce - Meleško, Drozd, Materuchin - Stepanov, Kitarov, Razvadovsky

Slovan: Backlund - Luža, Sersen, Štajnoch, Barker, Starosta, Kozák - Nagy, Surový, Bartovič - Netík, Tičar, Jeglič - Hudáček, Murley, Vondrka - Ölvecký, Šťastný, Kudrna.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava sa po nočnej more, ako nazval ich tréner Petri Matikainen nedeľňajšiu prehru 4:5 v Záhrebe, vo štvrtok nedokázali poriadne vzchopiť. Po samostatných nájazdoch prehrali v Minsku 2:3.

Proti tímu slovenského trénera Ľubomíra Pokoviča im na odvrátenie piatej prehry v rade nestačil ani kvalitný výkon na čele s výborne chytajúcim Johanom Backlundom, ktorý sa vrátil do bránky po viac ako mesačnej pauze spôsobenej zranením.

V tabuľke Západnej konferencie im priebežne patrí 13. priečka. Vo vypredanej Minsk aréne s kapacitou 15 086 miest sa hral od úvodného buly atraktívny hokej, ktorého kvalita postupne gradovala.

V riadnom hracom čase ani predĺžení už rozhodnutie nepadlo. Víťazný samostatný nájazd premenil Andrei Stepanov.

Najbližšie sa zverenci trénera Petriho Matikainena predstavia už v sobotu o 15.00 SEČ na ľade Lokomotivu Jaroslavľ.

Petri Matikainen (tréner Slovana): "Diváci dnes videli zaujímavý zápas. Domáci majú skvelý tím a silu ukázali najmä vo svojich presilovkách. Aj napriek nepriaznivému stavu v závere stretnutia mužstvo neustále bojovalo, ukázalo veľkú vôlu po víťazstve, vytvorilo si tlak, niekoľko šancí a strelilo gól. Som tiež spokojný s predvedenou hrou v rovnovážnom počte, v ktorej sme boli aktívnejší. Bohužiaľ sme zápas nedokázali rozhodnúť v predĺžení, ani v nájazdoch, chceli sme viac, no máme aspoň bod."

Online:

Nájazdy: Jeglič dal - Vesce dal - Netík nedal - Stepanov dal - Nagy nedal.

Skončilo sa predĺženie, v ktorom mohol dvakrát rozhodnúť Slovan. Najskôr Tičar trafil žrď, v úplnom závere mohol dať dvojbodový gól v dobrej pozícii Štajnoch.

Zápas sa po 60 minútach skončil 2:2, strely na bránku boli 35:41, sleduje ho 15 086 divákov. 15 sekúnd pred koncom zachránil Slovanu aspoň bod výborným zákrokom Backlund.

57. min: Po dvoch dobrých strelách Netíka a ďalšej výbornej šanci Nagya Slovan konečne vyrovnal. Postaral sa o to 3 minúty pred koncom riadneho riadneho času Jeglič.

50. min: Linglet aj Meleško mohli zvýšiť na 3:1.

V úvode III. tretiny najskôr zvonila žrď Backlundovej bránky, následne Slovan v presilovke aj napriek viacerým šanciam nevyrovnal.

40. min: Záver tretiny bol hektický. Najskôr domácich niekoľkokrát skvele zastavil Backlund, rozhodca potom vylúčil Nagya a Minsk dal 11 sekúnd pred jej koncom gól na 2:1. Za toto vylúčili Nagya:

34. min: O vedenie 2:1 pre Slovan sa dvakrát snažil Bartovič, ale neuspel. Na druhej strane dvakrát úspešne zasiahol aj Backlund.

30. min: Aktívny Jeglič nastrelil žŕdku domácej bránky a bol pri ďalších akciách hostí pri snahe dostať sa do vedenia.

24. min: Slovan hrá v oslabení za chybu pri striedaní, belasých bolo na ľade priveľa. Hostia dobrej presilovke domácich odolali.

22. min: Krajíček sa vrátil z trestnej lavice a Ladislav Nagy hneď na to pekne individuálne vyrovnal.

19. min: Šancu mal Vondrka, Haugen však jeho pokus chytá. Na trestnú lavicu ide Krajíček, Slovan presilovku dohrá v druhej tretine.

15. min: Strelec gólu Linglet mohol pridať druhý aj tretí, ale Backlund podržal hostí.

10. min: Vylúčený bol Nagy, ale Netík šancu v oslabení nepremenil. Od Tičara dostal puk do brejku, no Haugena v bránke Minska neprekonal.

6. min: Netík bol na trestnej lavici, domáci otvárajú skóre.

Matikainen menil formácie

BRATISLAVA. Slovan Bratislava nastúpi na štvrtkový duel KHL v bieloruskom Minsku proti domácemu Dinamu (17.00 h SEČ) s brankárom Johanom Backlundom, ktorý sa do zostavy vracia po zranení.

V porovnaní s predchádzajúcim duelom v Záhrebe nenastali zmeny v zložení obranných dvojíc - Luža si zahrá so Sersenom, Barker so Štajnochom a Kozák so Starostom.

V útoku musel tréner Petri Matikainen trochu upraviť formácie, keďže do konca sezóny sa zranil Nedorost.

Center Surový nastúpi s krídlami Nagyom a kapitánom Bartovičom, Slovinci Jeglič a Tičar si zahrajú s Netíkom, Vondrka s Hudáčkom sa predstavia po boku Murleyho.

Kudrna a Ölvecký vytvorili štvrtý útok s A. Šťastným a post trinásteho útočníka priradil tréner Whiteovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan v Minsku prehral 2:3 po nájazdoch