Slovan po parádnom góle Sersen - Nagy prehral 1:2, je tretí od konca

Na snímke vpravo prekonaný brankár Jaroslav Janus a vľavo strelec gólu Jani Rita (Jokerit) v zápase KHL medzi HC Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki 12. októbra 2014 v Bratislave.
Na snímke vpravo prekonaný brankár Jaroslav Janus a vľavo strelec gólu Jani Rita (Jokerit) v zápase KHL medzi HC Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki 12. októbra 2014 v Bratislave. (Autor: TASR)
SITA|16. nov 2014 o 13:37

Jokerit vyhral nad Slovanom aj druhý zápas vo svojej krátkej histórii v KHL. Nagya mrzia diváci.

Jokerit - Slovan 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly a asistencie: 30. Koukal (Omark, Moses), 39. Maki (Gunderson, Niko Kapanen) - 49. Nagy (Sersen, Jeglič), 9319 divákov (kapacita 13 506), strely na bránku 22:22

Rozhodovali Oskirko, Hribik - Palej, Sysujev, vylúčení: 5:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Jokerit: Karlsson - Ohtamaa, Jaakola, Korpikari, Todd, Gunderson, Lajunen - Mäki, Kapanen, Huhtala - Pöysti, Sallinen, Harju - Moses, Koukal, Omark - Ben-Amor, Hahl, Rita

Slovan: Backlund - Sersen, Mihálik, Brejčák, Baranka, Luža, Sigalet, Štajnoch - Bartovič, Surový, Vondrka - Netík, Nedorost, Ružička - Jeglič, Tičar, Nagy - Rachůnek, Bližňák, Lunter

Hokejisti Slovana odštartovali trojzápasový trip na súperových klziskách v KHL prehrou s Jokeritom Helsinki 1:2. Zverenci Petriho Matikainena tak prehrali už štvrtý duel v rade.

Aktuálne je Slovan tretí od konca v Západnej konferencií, inak povedané - je na 12. mieste v tabuľke

Belasí hrali s favoritom vyrovnaný duel. Prvý gól padol až po polhodine hry, keď sa po peknej kombinácii presadil Koukal. Jokerit zvýšil skóre v závere druhej tretiny vďaka presilovkovému teču Mäkiho. V 49. minúte znížil Nagy.

Slovan pokračuje v utorok 18. novembra o 17.30 h na ľade Atlantu Mytišči. O dva dni neskôr sa stretne s Dinamom Riga.

Hlasy podľa hcslovan.sk:

Petri Matikainen, tréner Slovana: "Proti silnému Jokeritu sme dnes odohrali dobrý zápas. Súperovi sme boli počas celého zápasu vyrovnaným protivníkom, dodržiavali sme herný systém a hrali pozorne v obrane celých 60 minút. Bohužiaľ sa nám dnes veľa pozitív nepodarilo pretaviť do výsledku a zisku bodov do tabuľky."

Johan Backlund, brankár Slovana: "Bol to veľmi vyrovnaný zápas, pre ktorý sa ukázal ako rozhodujúci prvý strelený gól. Dal ho súper, hoci v našej presilovke, ktorá mu predchádzala, ako aj tesne pred ním sme mali veľmi dobré príležitosti na skórovanie my. Prehra veľmi bolí, obzvlášť po takomto vyrovnanom priebehu. V ďalších zápasoch na tripe rozhodne potrebujeme zabodovať. Odraziť sa musíme od veľmi dobrej obrannej hry, ktorú sme podľa môjho názoru tu v Helsinkách predviedli."

Ladislav Nagy, útočník Slovana: "Dnes sme hrali veľmi dobre v obrane. Škoda, že sme dostali lacný gól, pred ktorým sme si nepokryli hráča. Druhý bol dosť náhodný po teči, v podstate sme si ho dali vlastný. V tretej tretine to výborne zavreli, len veľmi ťažko sme sa presadzovali. V záverečnej desaťminútovke sme ešte mali šancu na vyrovnanie, veľká škoda, že sme to nedotiahli aspoň do predĺženia alebo nájazdov, najmä kvôli veľkému počtu našich fanúšikov, ktorí sem merali cestu. Jokerit má vynikajúce mužstvo, ktoré vie výborne brániť, hrá takticky na výške."

Rok Tičar, útočník Slovana: "Nehrali sme dnes zlý zápas, podľa mňa sa postupne zlepšujeme a sme na správnej ceste. Ibaže znovu sme nepremenili šance, ktoré sme si vytvorili. Oni dali dva góly, z toho jeden v presilovke a hoci sme v tretej tretine znížili a mali aj ďalšie možnosti na vyrovnanie, nevyužili sme ich. Musíme ďalej tvrdo pracovať a zlepšovať zakončovanie."

Online a videá gólov:

Minúta a osem sekúnd pred koncom. Slovan bude hrať power play. Nič z toho, Slovan opäť s Jokeritom prehral, 12. októbra prehral doma 2:4.

54. min: Najskôr mal veľkú šancu Nedorost, ale nevyrovnal na 2:2, potom trafil Omark žrď, mohlo byť 3:1.

49. min: Petr Koukal bol v 47. minúte vylúčený za hákovanie. Presilovku využil najproduktívnejší hráč hostí Laco Nagy, ktorý tečoval strelu Sersena. Je to 2:1:

39. min: Presilovku o dvoch hráčov, ktorá trvala až dve minúty síce domáci nevyužili, ale unavenú obranu Slovana dorazil v hre piatich proti štyrom Tomi Maki.

37. min: Von išiel najskôr na dve minúty Jeglič za hákovanie, o 14 sekúnd nato aj Surový na 2 + 2 minúty za hru vysokou hokejkou.

Stav v polovici riadneho hracieho času je 1:0 na góly, 10:13 na strely na bránku. Domáci vsietili úvodný gól v hre piatich proti piatim.

Slovan nehrá nič moc. Okrem presilovky v úvode druhej tretiny mal v prvej polovici tejto časti hry aj ďalšie dve príležitosti v početnej výhode o jedného hráča, ale presilovky sa hosťom nedaria. Vylúčený bol v 22. aj v 26. minúte zhodne za sekanie domáci Ohtamaa. Slovan z toho vyťažil akurát vyrovnanie štatistiky striel na bránku na 8:8.

Slovan umne kazil hru Jokeritu v prvej tretine, diváci veľa pekného hokeja nevideli. Stav je preto 0:0. V čase 19:46 išiel ešte na trestnú lavicu domáci Ben-Amor Semir za hrubosť. Strely na bránku sú iba 6:2, obe belasé vyslal Vondrka.

Prvých desať minút majú viac z hry domáci, veľkú šancu mal v 6. minúte Rita, ktorý ale prestrelil bránku Backlunda. V 11. minúte ide von za hákovanie Tičar, ale o necelú minútu aj domáci Daine za podrazenie. Strely na bránku sú zatiaľ 4:1 pre Jokerit.

Zápas sa začal.

BRATISLAVA. Hráči Slovana Bratislava nastúpia na nedeľňajší zápas Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na ľade Jokeritu Helsinki (hrá sa o 15.00 h SEČ) v bránke so Švédom Johanom Backlundom.

V otváracej formácii bude spolu s najproduktívnejším Ladislavom Nagyom dvojica Slovincov Žiga Jeglič a Rok Tičar.

Nová tvár v tíme trénera Petriho Matikainena Štefan Ružička sa posunie do druhého útoku k Václavovi Nedorostovi a Tomášovi Netíkovi.

V tretej formácii nastúpia popri centrovi Tomášovi Surovom krídelníci Michal Vondrka s kapitánom Milanom Bartovičom.

Zmeny nastali aj v zložení obranných dvojíc. Ivan Baranka bude hrať s Jánom Brejčákom, Michal Sersen vedľa Vladimíra Mihálika. V tretej obrane nastúpi Patrik Luža po boku Jonathana Sigaleta.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan po parádnom góle Sersen - Nagy prehral 1:2, je tretí od konca