Slovan po nájazdoch vyhral nad lídrom východu Omskom

Momentka z bratislavského zápasu.
Momentka z bratislavského zápasu. (Autor: SME - GABRIEL KUCHTA)
TASR|20. jan 2013 o 11:00

Avangard v posledných šiestich domácich zápasoch nestratil jediný bod.

OMSK. Hokejisti Slovana Bratislava v nedeľu v Kontinentálnej hokejovej lige prekvapili, keď vyhrali na ľade lídra Východnej konferencie Avangardu Omsk 3:2 po samostatných nájazdoch.

Slovenský tím si upevnil 6. miesto v tabuľke Západnej konferencie a zvýšil šance na postup do play-off, v ktorom bude hrať prvých osem mužstiev.

Slovan má momentálne na svojom konte 68 bodov a deväťbodový náskok pred deviatym Dinamom Minsk. Do konca základnej časti musia Bratislavčania odohrať ešte osem zápasov.

Slovan sa prezentoval v Omsku veľmi dobrou hrou v obrane, ktorú podporoval brankár Jaroslav Janus. Domáci mali síce tlak, ale nedokázali sa výraznejšie presadiť. Tím zo slovenského hlavného mesta doplatil na disciplínu, Avangard sa presadil vo dvoch presilovkách. Hostí musia mrzieť aj nevyužité šance, ktoré mali za stavu 2:1.

Slovan zdolal Omsk aj v prvom vzájomnom zápase, v septembri v Slovnaft aréne uspel 4:2. Sibírsky súper bol pred nedeľňajším duelom favoritom. Jeho hráči majú dostatok skúseností, vlani hrali vo finále Gagarinovho pohára.

"Zápas sme brali veľmi vážne, poznali sme silu súpera. Sme spokojní, že sme vyhrali, aj keď nám nevyšlo úplne všetko. Škoda, že sa nám nepodarilo udržať tesné vedenie a inkasovali sme pri našich oslabeniach," povedal pre web Sport-Expressu Milan Bartovič, ktorý mohol rozhodnúť duel v závere hracieho času i v predĺžení pri samostatnom nájazde.

Tréner Slovana Rostislava Čada musel minulej sezóne musel predčasne opustiť práve lavičku Avangardu.

"Ešte nedávno som nevedel, že náš kouč pôsobil v Omsku. V príprave na zápas nám to však pripomenul. Dva dni chodil ako na ihlách, opakoval nám, že víťazstvo bude preňho veľmi príjemné. Sme spokojní, že sa nám podarilo uspieť. Tréner nám sľúbil prekvapenie. Som zvedavý, či sa ho dozvieme už v lietadle, alebo až po príchode domov," cituje web Sport-Expressu obrancu Slovana Jonathana Sigaleta.

Avangard Omsk - Slovan Bratislava 2:3 pp a sn

(0:1, 0:0, 2:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 43. Kurjanov (Kalinin, Ivanov), 55. Záborský (Kurjanov, Ivanov) - 11. Bližňák (Miklík), 46. Kytnár (Daňo, Bakoš), rozhodujúci samostatný nájazd Ölvecký. Rozhodcovia: Naumov, Čerenkov - Pavlov, Maťuša (obaja Rus.), vylúčení: 6:8 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 9870 divákov

Avangard Omsk: Rejzvich - Salmela, Pujacs, Valentenko, Belov, Piganovič, Pivcakin, Kalašnikov - Perežogin, D. Sjomin, Frolov - Mozer, Kuparinen, Záborský - Ivanov, Kurjanovič, Kalinin - Pervušin, Taratuchin, Nesterov - Volkov

Slovan Bratislava: Janus - Sigalet, Sersen, Mojžíš, Tabaček, Ďatelinka, Mihálik, Švarný - Hudáček, Bližňák, Miklík - Bartovič, Ölvecký, Kukumberg - Bakoš, Kytnár, Daňo - Mikúš, Preisinger, Kudrna

Hlas trénera Rostislava Čadu: "Videli sme dramatický, agresívny a kvalitný zápas. Hrali sme veľmi dobre v obrane, súpera sme nepustili do žiadnych vyložených šancí. Jediná herná situácia, s ktorou sme nespokojní, je hra v oslabení, kde sme dvakrát inkasovali. Môže nás mrzieť, že za stavu 2:1 sme nevyužili niekoľko šancí na rozhodnutie zápasu. V tretej tretine sme pokračovali v bojovnom a disciplinovanom výkone. V nájazdoch sme zápas dotiahli do víťazného konca a zaslúžene získavame dva body," povedal podľa klubového webu


Ďalšie výsledky:

V nedeľňajšom zápase KHL sa strelecky presadil slovenský útočník Tomáš Surový, jeho presný zásah však Levu Praha na bodový zisk nestačil.

Hostia si z kazašskej Astany odviezli domov prehru 1:5, asistenciu pri Surového góle si zapísal Marcel Hossa.

V bráne Spartaka Moskva stál Ján Lašák, ktorý podal spoľahlivý výkon a za svoj chrbát pustil len jeden puk po strele Švéda Martina Thörnberga.

Spartak dlho nevedel odkliať streleckú smolu, až v poslednej minúte vyrovnal Bušujev a poslal duel do predĺženia. V ňom rozhodol o výhre Spartaka 2:1 útočník Štefan Ružička.

Barys Astana - HC Lev Praha 5:1 (0:1, 2:0, 3:0)

Góly: 35. Alexandrov, 35. Gavrilin, 43. Krasnoslobodcev, 53. Savčenko, 57. Krasnoslobodcev - 8. SUROVÝ (HOSSA)

Jugra Chanty-Mansijsk - CSKA Moskva 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Góly: 1. Pepelajev - 33. Radulov, 54. Žarkov, 56. Persson, 59. Denisov

Spartak Moskva - Torpedo Nižnij Novgorod 2:1 pp (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 60. Bušujev, 62. RUŽIČKA - 28. Thörnberg

Dinamo Riga - Atlant Mytišči 4:5 (0:1, 1:3, 3:1)

Góly: 21. Indrasis, 53. Rekis, 54. Redlihs, 60. Karsums - 20. Krikunov, 21. Engqvist, 25. Majorov, 34. Majorov, 48. Gluchov

Donbass Doneck - Lokomotiv Jaroslavľ 3:4 (2:3, 1:1, 0:0)

Góly: 1. Nedorost, 8. Kočetkov (PODHRADSKÝ), 30. Robitaille - 6. Apalkov, 7. Kručinin, 15. Kronwall, 39. Plotnikov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan po nájazdoch vyhral nad lídrom východu Omskom