Slovan musí v odvete skórovať. Vyhráme, tvrdí de Sa

Tréner ŠK Slovan Bratislava Nikki Papavasiliou (uprostred) s hráčmi počas tréningu.
Tréner ŠK Slovan Bratislava Nikki Papavasiliou (uprostred) s hráčmi počas tréningu. (Autor: TASR)
TASR|6. júl 2016 o 11:53

Futbalisti slovenského vicemajstra Slovana Bratislava odohrajú vo štvrtok odvetu 1. predkola Európskej ligy.

BRATISLAVA. Futbalisti slovenského vicemajstra Slovana Bratislava odohrajú štvrtkovú odvetu 1. predkola Európskej ligy UEFA 2016/2017 proti albánskemu Partizani Tirana v Senici s jasným postupovým cieľom.

V prvom zápase pred týždňom sa v Elbasane zrodila bezgólová remíza, takže "belasí" si dôležitý gól z ihriska súpera do odvety nepriniesli.

Napriek tomu sú v pozícii favorita a ich holandský ofenzívny univerzál Lesly de Sa verí v postup do 2. predkola.

V ňom sa úspešnejší stretne zrejme s lotyšskou Jelgavou, ktorá vyhrala prvý zápas na pôde islandského Breidabliku 3:2. Očakáva sa, že Slovan bude útočiť do sformovanej defenzívy hostí.

"Teraz je najdôležitejšie sa na zápas dobre pripraviť. Na ihrisku si potom musíme vlastným pohybom a aktivitou vytvoriť vpredu priestor, odkiaľ môžeme ohrozovať bránu súpera. Som presvedčený, že góly strelíme a stretnutie vyhráme," citoval 23-ročného Holanďana klubový web rekordného slovenského majstra.

Lesly de Sa je doteraz jediným strelcom Slovana v tejto sezóne, keď v prípravnom zápase proti Bohemians Praha znižoval na konečných 1:2.

"Nie je však dôležité, kto skóruje. Treba jednoducho vyhrať," dodal hráč, ktorý za holandské mládežnícke výbery odohral 29 stretnutí.

Hráči Slovana Bratislava na tréningu.
Hráči Slovana Bratislava na tréningu. (Autor: TASR)

Slovan deň pred zápasom trénoval na Pasienkoch. Keďže ale v klube položili nový trávnik na hlavnú hraciu plochu, hrať sa bude v Senici.

Slovan chcel hrať v Senci, ale keďže tam sa čochvíľa budú hrať súboje ženských ME hráčok do 19 rokov, nedostal povolenie.

"Výsledok 0:0 z ihriska súpera nie je zlý. Teraz sa už zameriame na odvetu. Som si istý, že to bude iný zápas a verím, že v ňom vybojujeme postup," povedal po prvom zápase kouč Slovana Nikki Papavasiliou.

Albánci, ktorí sa do EL kvalifikovali ako druhý tím tamojšej Superligy z minulej sezóny, absolvujú v Senici v stredu predzápasový tréning v čase zápasu (otvorený pre médiá prvých 15 minút.).

Ešte predtým ich tréner Klevis Dalipi vystúpi na tlačovej konferencii. Súboj ako hlavný rozhodca povedie Slovinec Mitja Žganec.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Slovan musí v odvete skórovať. Vyhráme, tvrdí de Sa