Slovan dvakrát neudržal náskok a v Čeľabinsku prehral 2:3

Útočník Slovana Tomáš Surový.
Útočník Slovana Tomáš Surový. (Autor: SITA)
Sportnet|18. okt 2014 o 13:07

Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli v zápase KHL v Čeľabinsku. Hoci dvakrát viedli, nezískali ani bod.

Čeľabinsk - Slovan Bratislava 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Góly: 20. Bulis (Čistov, Panov), 39. Glinkin (Popov), 45. Kokujov (Piganovič) - 1. Netík (Bartovič), 36. Jeglič (Foster, Tičar). Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Akuzovskij, Lazarev - Maťuša, Karabanov (všetci Rus.)

Traktor Čeľabinsk: Garnett - Quint, Katičev, Borodkin, Piganovič, Aťušov, Chlystov - Čistov, Panov, Bulis - Wilson, Kokujov, Penkovskij - Růžička, Popov, Glinkin - Sajustov, Tolužakov, Mokin

Slovan Bratislava: Janus - Sigalet, Štajnoch, Baranka, Sersen, Starosta, Foster - Bartovič, Surový, Netík - Hudáček, Nedorost, Vondrka - Jeglič, Tičar, Nagy - Lunter, Bližňák, White

ČEĽABINSK. Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v sobotňajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Traktora Čeľabinsk 2:3.

Slovanisti v stretnutí viedli 1:0 aj 2:1, v strelách na bránku dominovali 34:25, ale napokon nezískali ani bod. Hostí dostal do vedenia už v 27. sekunde zápasu Tomáš Netík, ale 43 sekúnd pred koncom prvej tretiny vyrovnal český útočník v službách Čeľjabinska Jan Bulis.

V druhej tretine Slovan opäť viedol v 36. min zásluhou Slovinca Žigu Jegliča, ktorý šikovne tečoval strelu Kurtisa Fostera. Za domácich po druhý raz vyrovnal v 39. min v presilovej hre Anton Glinkin a víťazný gól Traktora strelil v 45. min Semion Kokujev.

Klesli na nepostupovú pozíciu

Je to už štvrtá prehra zverencov trénera Petriho Matikainena v rade a nie príliš povzbudivý začiatok štvorzápasového tripu po klziskách ruských súperov.

Celkovo ide o desiatu prehru Slovana v 17 stretnutiach sezóny, čo ich aktuálne odsúva s 21 bodmi na nepostupovú 10. priečku v Západnej konferencii. Čeľabinsk je v tabuľke Východnej konferencie ôsmy.

Najbližší súboj čaká Slovan v pondelok v Chanty-Mansijsku, potom ich na tripe čaká ešte Nižnekamsk a Togliatti.

Petri Matikainen, tréner Slovana: "Je to pre nás ťažká prehra, pretože náš výkon bol dobrý. Najmä v prvej a druhej tretine, sme dobre korčuľovali, boli dôrazní pred bráknou, vytvorili si tlak a mali dostatok šancí. Dvakrát sme vyhrávali, domáci vždy dokázali odpovedať. Bohužiaľ, na strelenie gólu potrebujeme až príliš veľa príležitostí. Myslím, že sa v zápasoch zlepšujeme, no súťaž je veľmi kvalitná, slabý súper tu nie je, preto musíme podávať v stretnutiach ešte lepšie výkony a to na všetkých postoch."

Žiga Jeglič, útočník Slovana: "Je to veľmi frustrujúce, uvedomujeme si, že sme prehrali zápas, v ktorom súper určite nebol lepší. Musíme sa z toho rýchlo dostať, hrať ešte o čosi sebavedomejšie."

Tomáš Netík, útočník Slovana: "Táto prehra bude ešte dlho mrzieť. Dvakrát sme viedli, vždy sme im však dovolili vyrovnať, čo bola veľká chyba. Škoda, že sme im neodskočili na dva góly, šancí sme na to mali viacero - ja som mal jednu, Bart trestné strieľanie, Laci, Žiga. Keby bolo 3:1, hralo by sa nám zrejme podstatne ľahšie."

Online - III. tretina

Aj do záverečnej časti vstúpil aktívnejšie Slovan, ale gól strelili domáci. Prvýkrát v zápase ich poslal do vedenia Kokujov.

V 52. minúte mohol vyrovnať Tičar, ale Garnett hoci s problémami si s jeho strelou napokon poradil. Slovan sa tlačil pred bránku, ale z brejku mohli udrieť domáci, Růžička však brejk nevyužil.

Napriek záverečnej snahe sa Slovanu už vyrovnať nepodarilo a v Čeľabinsku tak nezískal ani bod.

II. tretina

Slovan mal od úvodných minút viac z hry, ale šance a strelecké pokusy dlho nedokázal pretaviť do gólu. V 32. minúte sa to nepodarilo ani Bartovičovi z trestného strieľania, jeho kľučku Garnett vystihol.

Hostia sa dočkali až o štyri minúty neskôr po tom, ako Jeglič tečoval strelu Fostera. Z náskoku sa však Slovan netešil ani tri minúty a opäť to bol smoliarsky gól - prihrávku Glinkina usmernil do vlastnej bránky Sersen.

I. tretina

Slovan mal skvelý začiatok a už po 27 sekundách viedol. Bartovič nahodil z uhla puk na bránku, domáci zadáci natlačili Surového do gólmana Garnetta a Netík poslal pohodlne puk do bránky.

Slovan mal prevahu, bol aj strelecky aktívnejší, ale domáci sa postupne otriasli a v 10 minúte po akcii Růžičku a v 16. minúte po strele Popova boli blízko k vyrovnaniu.

Gólu sa napokon dočkali 43 sekúnd pred prvou sirénou, keď Bulis tečoval nenápadnú strelu a tá nečakane skončila za Janusom.

Ďalšie zápasy

Chanty-Mansijsk - Medveščak Záhreb 1:2 (0:1,1:0, 0:0 - 0:1)

Góly: 34. Magogin - 17. Anderson, 64. Thomas

Nižnekamsk - Dinamo Misnk 5:4 pp (1:0, 2:2, 1:2 - 1:0)

Góly: 19. Koroljuk, 27. Chochriakov, 35. Chochriakov, 51. Rybin, 63. Stapleton - 28. Szczechura, 32. Linglet (ŠVARNÝ), 48. Linglet, 60. Ellison

Togliatti - Atlant Mytišči 2:1 sn (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 56. Nikitenko, rozh. nájazd: Nikitenko - 38. Černov

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan dvakrát neudržal náskok a v Čeľabinsku prehral 2:3