Slovan bude po cirkuse naháňať body. Žreb mu praje

Andrej Šťastný (vľavo) je jedným z hráčov Slovana, ktorí dohrajú sezónu v Trenčíne.
Andrej Šťastný (vľavo) je jedným z hráčov Slovana, ktorí dohrajú sezónu v Trenčíne. (Autor: TASR)
Marián Szűcs|27. dec 2016 o 16:08

Slovenský tím narazí v závere základnej časti KHL na prijateľnejších súperov.

BRATISLAVA. Finančné problémy klubu, meškajúce výplaty, veľa zranených hráčov, nepresvedčivé a nevyrovnané výkony. Hokejový Slovan Bratislava zápasil v predchádzajúcich týždňoch s množstvom problémov. Situácia sa však upokojila aj vďaka získaniu nového sponzora a návratu niektorých hráčov po zranení.

Teraz čaká klub nová výzva – pokúsiť sa oživiť zdanlivo mizivé šance na postup do play off.

Slovan je momentálne na 11. mieste Západnej konferencie KHL. Na ôsmu priečku, ktorá zaručuje postup do vyraďovacej fázy súťaže, momentálne stráca dvanásť bodov. V základnej časti odohrá slovenský tím ešte šestnásť zápasov, z toho jedenásť domácich.

Po výplatách prišli aj výhry

Slovanu momentálne praje vyžrebovanie súťaže, na domácom ľade hrá desať zápasov v sérii. Za sebou má štyri – tri z nich vyhral a jeden prehral. Séria domácich zápasov sa začala krátko po tom, čo hráči dostali meškajúce výplaty.

Naposledy Slovan vyhral v nedeľu nad Spartakom Moskva 5:4 po nájazdoch, hoci po dvoch tretinách viedol 4:0. Namiesto pohodlného trojbodového víťazstva tím ratoval aspoň dva body v nájazdovej lotérii.

„Neviem, čo sa stalo. Hrali sme nedisciplinovane, bol to taký cirkus. Aj keď z tej tretej tretiny máme zlý pocit, výhra je výhra," komentoval zbabranú tretiu tretinu slovinský útočník Slovana Žiga Jeglič, strelec rozhodujúceho gólu v nájazdoch.

„To, čo sme predviedli, bolo neospravedlniteľné a trestuhodné. Katastrofa. Pokojne sme mohli prehrať 4:6,“ zlostil sa tréner Slovana Miloš Říha.

Útočník Slovana Jeff Taffe strieľa gól proti Spartaku Moskva.
Útočník Slovana Jeff Taffe strieľa gól proti Spartaku Moskva. (Autor: TASR)

Surový priniesol góly

Slovanu výrazne pomohla nová posila - skúsený útočník a v lanskej sezóne kapitán tímu Tomáš Surový. Ten prišiel z Banskej Bystrice a predbežne má ostať v Slovane do konca základnej časti.

V zápase proti Spartaku Moskva strelil dva góly a premenil aj samostatný nájazd. „Hral výborne, jednoducho,“ chválil ho Říha.

„Bol to šesťbodový zápas,“ narážal Surový na fakt, že Spartak je konkurentom Slovana v boji o play off.

„Víťazstvo za tri body by bolo oveľa lepšie, ale je dôležité, aby mužstvo vyhrávalo. Je pozitívne, že sme získali aj ten extra bod za výhru po nájazdoch,“ doplnil.

Pre Slovan to bol posledný zápas v tomto roku. Ten najbližší ho čaká 3. januára proti Chabarovsku. Potom príde na rad ešte ďalších päť domácich súbojov proti tímom z Ďalekého východu vrátane prvého vzájomného súboja proti čínskemu klubu Červená hviezda Kchun-lun (5. januára).

Priaznivý žreb

Po dlhej domácej sérii čaká Slovan päť zápasov na klziskách súperov, potom znova päť súbojov na vlastnom ľade a napokon posledný zápas základnej časti v Záhrebe proti tamojšiemu Medveščaku (17. februára budúceho roka).

„Teraz nás čaká krátka pauza a musíme sa pozitívne naladiť. Vyhrali sme tri zo štyroch posledných zápasov a od 3. januára ideme stratu doťahovať ďalej," burcuje Surový.

Slovanu vcelku nahráva aj vyžrebovanie. V závere základnej časti narazí takmer výlučne na tímy zo stredu alebo spodnej časti tabuľky. Šanca pravidelne získavať body je teda väčšia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan bude po cirkuse naháňať body. Žreb mu praje