Weiss spomínal hanbu, anarchiu. Ak niektorí neodídu, odídem ja, hovorí

Tréner Vladimír Weiss st.
Tréner Vladimír Weiss st. (Autor: TASR)
Pavol Spál|19. feb 2022 o 19:00

Prvý polčas to bola katastrofa, vravel tréner Weiss.

BRATISLAVA. Taký priebeh by netipoval ani najväčší hazardér.

„Samozrejme, že prvý polčas bol z našej strany katastrofa, hanebný výkon pre Slovan. V druhom polčase sme zvrátili zápas, ktorý bol prakticky prehraný. Mužstvo bojovalo,“ vravel tréner Vladimír Weiss na tlačovej konferencii.

Futbalisti Slovana v rámci 21. kola Fortuna ligy vyhrali na pôde posledného Pohronia 4:3. Šéf Slovana však mal však zmiešané pocity. 

Prvý polčas bol z pohľadu úradujúceho slovenského majstra veľkým šokom. Slovan prehrával s posledným tímom súťaže už 0:3, keď Pohronie premenilo dve penalty.

V oboch prípadoch sa presadil bývalý reprezentant Jaroslav Mihalík. Skóre otvoril už v tretej minúte Ožvolda. 

Weiss stiahol štyroch hráčov

„Dnes je pre nás najdôležitejšie, že odchádzame s troma bodmi, ale pre mňa je dôležitejší fakt, že niektorí hráči nemajú, čo v Slovane hľadať,“ doplnil Weiss. 

V druhom polčase stačilo Slovanu iba dvadsať minút a otočil skóre. Z 0:3 na 4:3. 

„To, čo niektorí predviedli v prvom polčase nemá so Slovanom ako klubom nič spoločného. S takýmto prístupom u nás nemajú čo hľadať," povedal Weiss.

Ktorých hráčov tréner myslel? Niečo môžu naznačiť aj striedania, hlavne to prvé. Stredný obranca odchádza dole z ihriska po 45 minútach iba výnimočne. 

Po polčase stiahol Weiss až štyroch hráčov. V zápase skončil stopér Myenty Abena, ktorého nahradil Vernon De Marco. 

FK Pohronie - Slovan Bratislava 3:4 (3:0)

Gól: 3. Ožvolda, 18. a 41. J. Mihálik (oba z 11m) – 49. Green, 54. Šaponjić, 62. Kashia, 64. Weiss

Pohronie: Slančík – Štrba, Kapor, Klabník, Šimčák – Pajer – Blahút, Ožvolda (84. Ladji), Bangala (59. Steinhübel), J. Mihalík (67. Šmatlák) – Fofana

Slovan: Ružinský – Pauschek, Kashia, Abena (46. De Marco), Vojtko – Rabiu, Agbo (46. Mustafič) – Barseghjan (46. D. Hrnčár), Adler Da Silva (46. Green), Weiss ml. (90+1 Božikov) – Šaponjić

Stredopoliara Agba nahradil Mustafič. Na miesto Adlera Da Silvu prišiel v druhom polčase Green.

Weiss: Vyvodíme dôsledky

Do druhého polčasu už nenaskočil ani ďalší stredopoliar Tigran Barseghyan, ktorý je s cenovkou 2,5 milióna eur najdrahší hráč ligy. Nahradil ho David Hrnčár. 

„Bol to pre mňa veľmi dobrý zápas a veľmi poučný. Pre klub i pre mňa. Musia sa z neho vyvodiť dôsledky, pretože takto hazardovať s prácou, ktorú v klube robíme sa určite nedá,“ pokračoval Weiss. 

Weiss: Najpoučnejší zápas

Súperovi pogratuloval k výkonu v prvom polčase. „Ale my sme hrali tragicky. Pre mňa ako trénera je to možno najpoučnejší zápas v kariére,“ myslí si Weiss.

Hovoril o ráznych zmenách. „Niektorí hráči si myslia, že klub je tu pre nich a nie oni pre klub. Nemôže tu vládnuť hráčska anarchia.“

Weiss je rozhodnutý:

„Niektorí hráči odídu, aj keď podpísali trojročné či štvorročné zmluvy. Budeme sa ich snažiť predať. Ak sa ich klub rozhodne v mužstve ponechať, tak odídem ja,“ vyhlásil tréner Slovana. 

Weiss opäť pripomenul, že Slovan je mimo ihriska úplne iný svet ako zvyšok ligy. 

„Možno okrem tréningových podmienok, ktoré nemáme také dobré ako napríklad Dunajská Streda, majú hráči vo všetkom vytvorené nadštandardné podmienky.“

„ O 300, 400 či 500 percent viac než v ostatných kluboch. Prístup niektorých je však tragický. Tu sa musí hrať pre klub, Slovan je značka, má svoju históriu.“ 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weiss spomínal hanbu, anarchiu. Ak niektorí neodídu, odídem ja, hovorí