Slovan hral bez Čavriča, kapitána a viacero posíl. Reakcia Weissa bola veľavravná

Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st.
Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. (Autor: TASR)
Michal Šášky|6. júl 2023 o 13:50

Ako vyzerá káder Slovana pár dní pred prvým zápasom sezóny?

BRATISLAVA. Futbalový Slovan Bratislava zakončil krátke prípravné obdobie na novú sezónu so stopercentnou úspešnosťou. Vyhral aj štvrtý zápas.

Po triumfoch nad Klužom (3:0), Olimpijou Ľubľana (2:1) a Wislou Plock (2:0) zdolal v generálke Rapid Bukurešť suverénne rozdielom triedy (4:1).

Sezónu začne najskôr zo všetkých slovenských tímov, už v stredu 12. júla večer hrá proti luxemburskému Swift Hesperange úvodné kolo kvalifikácie Ligy majstrov.

Situácia v prvom tíme však nie je taká ružová, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Ako sa zmenil káder Slovana? A čo naznačil po zápase tréner šéf lavičky?

Spokojnosť s hrou

Už v 7. minúte otvoril skóre Marko Tolič, hviezdna posila od začiatku napĺňa vysoké strelecké očakávania. Presadil sa po peknom signále z rohového kopu.

Vo zvyšku prvého polčasu mali niekoľko únikov Sharani Zuberu a odchovanec Nino Marcelli, ale situácie nevyriešili gólovo. Až po zmene strán prvý menovaný rutinérsky skóroval.

Po hodine hry sa dokonca prvýkrát presadil aj Kevin Wimmer, rakúsky stopér sa skvele uvoľnil v šestnástke po priamom kope Jaromíra Zmrhala.

Po štandardke padol aj štvrtý gól Slovana, z ideálnej pozície trafil Juraj Kucka nezvyčajne technickým spôsobom.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Slovan Bratislava - Rapid Bukurešť (4:1)

Belasí inkasovali iba raz, štvrťhodinu pred koncom skóroval z diaľky Oaida. Slovanisti sa dobre vrátili, ale nedostúpili strieľajúceho hráča. Tínedžer Hrdina v bráne bol na strelu prikrátky.

„Mali sme dve-tri varianty, ktoré sme si dnes chceli vyskúšať. Boli tam výborné veci. Vždy je čo zlepšovať, ale som spokojný,“ hovoril po zápase tréner Slovana Vladimír Weiss starší.

Rapid je piaty tím uplynulej sezóny rumunskej ligy, predchádzajúci súper z tejto krajiny Kluž skončil desiaty.

Pre úplnosť, Olimpija Ľubľana ako majster Slovinska hrá rovnako ako Slovan v prvom kole kvalifikácie Ligy majstrov, Wisla Plock vypadla do druhej najvyššej poľskej súťaže.

„Všetko smeruje na stredu. Vždy hráme na víťazstvo, Slovan to má vo svojom DNA a treba brať aj hráčov, ktorí sú pripravení žiť s takýmto tlakom,“ poznamenal tréner Slovana.

V základe opäť nečakané meno

„Prišli hráči, ktorí majú niečo odohrané, sú sebavedomí na lopte, z tohto pohľadu som spokojný. A ešte máme pred sebou týždeň roboty,“ naznačil Weiss.

Slovan má oproti minulému ročníku v kádri sedem nových mien. V generálke dvaja z nich vôbec nenastúpili.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan hral bez Čavriča, kapitána a viacero posíl. Reakcia Weissa bola veľavravná