Dajte Slovanu trofej. Už teraz (komentár)

Juraj Berzedi|23. júl 2021 o 06:00

Aké sú očakávania pred Fortuna ligou?

Lopta je guľatá. Hrá sa na dve brány. Jedenásti proti jedenástim. Oba tímy sú z mäsa a kostí. Zápas sa začína za stavu 0:0.

Tieto ošúchané frázy pozná každý futbalový fanúšik.

Aj pred začiatkom novej sezóny Fortuna ligy možno povedať, že všetky tímy majú na konte nula bodov. A tým pádom rovnakú šancu na titul či zostup. Ale nie je to tak.

Karty sú jasne rozdané. Už pred začiatkom ročníka. Je zrejmé, ktoré tímy budú hrať o najvyššie priečky, a ktoré budú bojovať o prežitie – udržanie sa v lige.

Dlhodobá sezóna nastaví pravdivé zrkadlo. V dvojzápase európskych pohárov môže aj papierový outsider pri zhode okolností zdolať favorita.

Pri 32. kolách sa však jasne ukáže, kto je najlepší. Posledné tri tituly získal Slovan Bratislava. Klub s najväčším rozpočtom, najširším a najlepším kádrom.

A v súčasnosti aj s najlepším trénerom. Aj preto má už pred štartom sezóny pred prenasledovateľmi obrovský náskok.

Nechceme podceňovať Dunajskú Stredu, Žilinu ani Trnavu. Pre Slovan budú kvalitnými súpermi. O zvyšných tímoch to už platiť nebude.

Vo vzájomnom zápase sa na Slovan budú chcieť vytiahnuť všetci. A niektorí ho aj zdolajú. Ale titul mu nevezmú. Je to nepravdepodobné. Až nereálne.

Dunajskej Strede bude na jeseň chýbať Zsolt Kalmár a odchodom Erica Ramíreza akoby klub pripustil, že hoci o titule hovorí, získať ho nechce.

Slovan môže pripraviť o titul len Slovan. Množstvo zranených hráčov, zlá chémia, atmosféra v kabíne či nejaká smola. S trénerom Weissom nepravdepodobné.

Žilinskí mladíci budú hrať ľúbivý futbal s peknými akciami, nasadením a gólmi. Ale chýbajúca skúsenosť a z toho vyplývajúca nevyrovnanosť výkonov na titul nepostačí.

Trnava je nevyspytateľná. Buduje silný káder, ktorý môže vystužiť dlhoročný kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel. Ale aj to bude na Slovan málo.

Slovan môže pripraviť o titul len Slovan. Množstvo zranených hráčov, zlá chémia, atmosféra v kabíne či nejaká smola. S trénerom Weissom nepravdepodobné.

Vlani síce bol pri zisku titulu i pohára, ale dôrazne žiadal médiá, aby ho pri týchto úspechoch neuvádzali. Na lavičku Slovana totiž prišiel len tesne predtým.

A tak až v novej sezóne bude chcieť ukázať, že Slovan je doma jasne najlepším tímom a on trénerom. Od hráčov, funkcionárov i seba vyžaduje maximum.

Aj preto z toho môže byť suverénne víťazstvo v lige, od ktorého sa slovanisti odrazia pevnými nohami do pohárovej Európy. Za skutočnými cieľmi.

Áno, titul si futbalisti Slovana musia vybojovať na ihrisku. Tam leží pravda. Ale už teraz sa do úst tlačí veta - dajte im trofej. Pokojne už teraz - pred sezónou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Dajte Slovanu trofej. Už teraz (komentár)