Slovan blízko k dohode s Argentínčanom Serranom

SITA|4. jan 2008 o 15:27

BRATISLAVA 4. januára (SITA) - Slovenský prvoligový futbalový klub ŠK Slovan Bratislava je na najlepšej ceste získať do svojich radov dvoch nových hráčov. Okrem už avizovaného príchodu špílmachra FC ViOn ...

BRATISLAVA 4. januára (SITA) - Slovenský prvoligový futbalový klub ŠK Slovan Bratislava je na najlepšej ceste získať do svojich radov dvoch nových hráčov. Okrem už avizovaného príchodu špílmachra FC ViOn Zlaté Moravce Petra Černáka by mohol v jarnej časti Corgoň ligy 2007/08 obliecť belasý dres aj Argentínčan Julio Cesar Serrano z klubu Atlético Nueva Chicago. Prestupu Serrana do Slovana bráni úspešná lekárska prehliadka, ktorú by mal 26-ročný stredopoliar zvládnuť ešte pred začiatkom zimnej prípravy (9. januára 2008) pred jarnou časťou najvyššej slovenskej súťaže - Corgoň ligy 2007/08.

"S jeho klubom sme už podpísali prvú časť kontraktu, ktorý sa skladá z viacerých častí. Zostáva nám okrem zdravotných testov vyriešiť už len nejaké menšie detaily, potom by sme mali so Serranom definitívne podpísať trojročnú zmluvu. Čo sa týka Černáka, s ním sme sa už dohodli na 2,5-ročnom kontrakte. Momentálne prebiehajú rokovania medzi vedením Slovana a ViOn-u, dohadujeme sa na odstupnom. Verím, že v najbližšom možnom čase, pravdepodobne začiatkom budúceho týždňa, by malo prísť k definitívnej dohode," informoval agentúru SITA generálny riaditeľ Bratislavčanov Dušan Tittel.

Okrem spomenutých dvoch nových tvárí pracujú predstavitelia "belasých" aj na príchode ďalších hráčov. "Samozrejme, nechceme len za každú cenu naháňať posily. Dôležité je, aby si hráči typologicky sedeli a navzájom sa dopĺňali. Momentálne máme rozpracovaných niekoľko rokovaní s adeptmi na príchod na Tehelné pole, nechcem však nič predbiehať," vysvetlil bývalý trojnásobný najlepší futbalista Slovenska. Slovan sa eminentne zaujímal o trojicu Slovákov obliekajúcich dres pražskej Sparty - Matúša Kozáčika, Igora Žofčáka a Tomáša Kóňu, ktorá na Letnej príliš veľa šancí nedostávala. "V tomto prípade čakáme na vyjadrenie trénera Michala Bílka, ktorý sa musí rozhodnúť, s kým počíta o jarnej časti, a potom budeme múdrejší. Nechceme sa však spoliehať len na ´sparťanskú cestu´," skonštatoval Dušan Tittel a na margo avizovaného záujmu Artmedie Petržalka o Samuela Slováka dodal: "Jeho agent Juraj Vengloš sa ešte nevrátil z dovolenky v zahraničí. Samovi sme ponúkli predĺženie kontraktu o ďalší rok, jeho súčasná zmluva má platnosť do júna 2008. Uvidíme, ako sa postaví k našej ponuke."


Nachádzate sa tu:
Domov