Slovák Lalkovič si zahral s Chelsea proti Ajaxu

TASR|24. júl 2010 o 15:44

Talentovaný slovenský futbalista Milan Lalkovič odohral vo farbách seniorského tímu Chelsea Londýn už svoj druhý zápas.

AMSTERDAM. Lalkovič nastúpil od 64. minúty v amsterdamskej Arene, keď striedal Franca di Santa, avšak Chelsea prehrala v prípravnom stretnutí s domácim Ajaxom 1:3. V tíme hostí nastúpili aj Nemanja Matič, ktorý na Stamford Bridge prišiel z MFK Košice.

Sedemnásťročný odchovanec košického futbalu Lalkovič absolvoval debut za "bluesmanov" minulý týždeň vo víťaznom zápase proti Crystal Palace (1:0). Lalkovič, ktorý pôsobí vo futbalovej akadémii Chelsea od júla 2007, nedávno podpísal trojročnú profesionálnu zmluvu.

Lalkovič je druhým slovenským futbalistom v histórii, ktorý nastúpil vo farbách A-tímu zo Stamford Bridge. Pred ním sa to podarilo Miroslavovi Stochovi, ktorý po hosťovaní v tíme holandského majstra Twente Enschede prestúpil v lete do tureckého Fenerbahce Istanbul.

Amsterdam:

Ajax Amsterdam - Chelsea Londýn 3:1 (2:1)

Góly: 6. Bruma (vlastný), 26. S. De Jong, 90. Suk - 24. Sturridge.

/Milan Lalkovič za hostí od 64. min/

Chelsea: Turnbull (46. Hilario) - B. Clifford (46. Chalobah), Bruma, Bertrand, Van Aanholt (64. Ince) - Mikel (83. C. Clifford) - Essien (73. Cork), Matič - McEachran (46. Sinclair) - Sturridge, Di Santo (64. LAKOVIČ).

Ajax: Stekelenburg - Oleguer (64. Blind), Alderweireld, Vertonghen, Anita (64. Emanuelson) - Enoh (73. Bonevacia), Lindgren - Sarpong, Eriksen (70. De Zeeuw), Zeegelaar - De Jong.

Nachádzate sa tu:
Domov