Slovákov posilnili prví hráči z NHL. Prišla kvalita, hovorí Cíger

K slovenskej reprezentácii sa pripojili aj prvé posily z NHL - Marko Daňo (vľavo) a Andrej Sekera.
K slovenskej reprezentácii sa pripojili aj prvé posily z NHL - Marko Daňo (vľavo) a Andrej Sekera. (Autor: TASR)
SITA|19. apr 2016 o 16:03

Okrem Marka Daňa a Andreja Sekeru na utorňajšom zraze nechýbala ani dvojica Christán Jaroš a Peter Cehlárik zo švédskej Luley.

BRATISLAVA. Slovenská hokejová reprezentácia v utorok popoludní začala v Bratislave ďalší blok spoločnej prípravy na májové majstrovstvá sveta v Rusku. Tréner Zdeno Cíger zatiaľ nemá k dispozícii obrancu Martina Marinčina, ktorý po návrate zo zámoria ochorel.

"Našťastie je to iba nejaká viróza. Do piatku musí dobrať antibiotiká a k mužstvu sa pridá ďalší týždeň," povedal hlavný tréner.

K tímu sa už pripojili dve posily zo zámorskej NHL - obranca Andrej Sekera a útočník Marko Daňo. Na utorňajšom zraze nechýbala ani dvojica Christián Jaroš a Peter Cehlárik zo švédskeho mužstva Lulea HF.

"Veľmi som sa tešil na tento reprezentačný zraz. Sklamanie z vyradenia v semifinále play off SHL bolo pár dní veľké, ale už som to prekonal a zameriavam sa na boj o miestenky na majstrovstvá sveta," povedal na zraze Peter Cehlárik.

Marko Daňo dohrával sezónu vo Winnipegu a absolvoval aj takýto zápas.

Napriek tomu, že je obrancom, aj Andrej Sekera strieľal v nedávno skončenej sezóne góly.

V závere aktuálneho týždňa absolvujú Slováci dva prípravné zápasy vo Francúzsku proti domácemu výberu - v piatok 22. apríla o 20.00 h v Megéve a o dva dni neskôr o 15.00 h v Grenobli. Do štvrtka sa tím SR bude pripravovať v Bratislave, do Francúzska sa presunie v piatok predpoludním.

Cígerovi zverenci si chcú napraviť reputáciu, keďže v doterajšej príprave zaznamenali štyri prehry. Vo Fínsku podľahli domácim Suomi 2:3 a 1:6, doma ťahali za kratší koniec s Ruskom (0:6 a 1:2 pp a sn).

"Nechcem sa k tomu veľmi vracať. Zápas v Poprade bol už lepší, bola tam bojovnosť, disciplína. Teraz nám do tímu prišla kvalita, energia a myslím si, že to pomôže mužstvu. Čakajú nás ťažké zápasy a v nich potrebujete mať v mužstve stabilitu od brankárov až po útočníkov. Verím, že to bude naberať na kvalite," pokračoval Cíger.

Prispieť by mal najmä Sekera. Dvadsaťdeväťročný bek má na konte 575 zápasov v NHL i striebro z MS 2012 v Helsinkách, kde patril k lídrom. Celkovo sa predstavil na piatich šampionátoch a na každom patril medzi trojicu najlepších hráčov tímu. Zahral si aj na dvoch zimných olympiádach. A lídrom by mal byť aj teraz.

Andrej Sekera bude zrejme kapitánom národného tímu.
Andrej Sekera bude zrejme kapitánom národného tímu. (Autor: TASR)

"Dlho som ho nevidel. Keď sme si podali ruky, bolo jasné, že je to veľký pohoďák. Určite s ním prišla veľká kvalita. Bude prínosom do kabíny i na ľad. Myslím si, že bude nosiť kapitánske C-éčko, no k tomu si ešte sadneme s realizačným tímom," doplnil Cíger.

Samotný hráč prišiel na utorňajší zraz v Bratislave vo veľkej pohode. "Teším sa na partiu, znovu si trochu zahrať hokej. V národnom mužstve je vždy dobrá nálada. Budem sa snažiť to ešte trochu 'vyhecovať' a spríjemniť chalanom pobyt na ľade i mimo neho," povedal.

Káder SR na tohtotýždňové sústredenie a zápasy vo Francúzsku:

Brankári: Július Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Samuel Baroš (HKM Zvolen)

Obrancovia: Dominik Graňák (Rögle BK, Švéd.), Adam Jánošík (HC Piráti Chomutov, ČR), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd.), Oldrich Kotvan (HC PSG Zlín, ČR), Lukáš Kozák (Kometa Brno, ČR), Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk, KHL/Rus.), Michal Sersen, Ivan Švarný (obaja Slovan Bratislava, KHL), Andrej Sekera (Edmonton Oilers, NHL/Kan.)

Útočníci: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd.), Marko Daňo (Winnipeg Jets, NHL/Kan.), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Libor Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava, KHL), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron, Švaj.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovákov posilnili prví hráči z NHL. Prišla kvalita, hovorí Cíger