Slováci strojcami triumfu Spartaka Moskva nad Rigou

SITA|6. okt 2011 o 12:11

Stredajší domáci triumf hokejistov Spartaka Moskva nad rižským Dinamom 3:0 v KHL možno označiť za "slovenský".

MOSKVA.

Všetky presné zásahy Moskovčanov totiž zaznamenali slovenskí reprezentanti, postupne Štefan Ružička, Ivan Baranka a Jozef Stümpel.

Pre hráčov Spartaka je stredajšie víťazstvo veľmi dôležité, keďže s týmto súperom moskovský klub v minulosti veľa bodov nezískal.

"Ani som nevedel, že s Dinamom Riga sa Spartaku v minulosti nedarilo. Hráči Rigy však majú aj svetlé okamihy a dokážu potrápiť každého súpera. Som veľmi rád, že sa nám podarilo dať góly a zvíťaziť. Nemožno zabudnúť ani na výkon nášho brankára, ktorý nemalou mierou prispel k nášmu triumfu. Pri mojom góle som dostal puk, videl som, že pred brankárom sú hráči, a tak som vystrelil."

"Náš prvý gól sa ukázal byť kľúčový, pretože potom musel iniciatívu prebrať súper," cituje gazeta.ru Jozefa Stümpela. Do streleckej listiny sa zapísal aj jeho krajan - obranca Ivan Baranka.

"Začali sme dobre a už v prvej minúte sme hrali presilovku. Potom sa hra neodvíjala podľa nášho scenára, hrali sme zle. Mali sme niekoľko vylúčení, čo nám tiež veľmi nepomohlo, hostia prevzali iniciatívu," povedal pre oficiálnu stránku Spartaka slovenský bek a pokračoval:

"Na každého súpera sa pripravujeme rovnako. Skutočnosť, že sa nám v minulosti proti Rige nedarilo, bola iba náhoda. Teraz sme zvíťazili a veľmi nás to teší." Spartak v doterajšom priebehu KHL nazbieral v deviatich dueloch 14 bodov, Rižania majú na svojom konte o jeden zápas menej a chudobných 5 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slováci strojcami triumfu Spartaka Moskva nad Rigou