Slováci potrebujú výhru v Holandsku. Urobíme pre ňu všetko, vraví Duda

Ondrej Duda zachránil Slovákom v závere zápasu proti Škótsku aspoň bod.
Ondrej Duda zachránil Slovákom v závere zápasu proti Škótsku aspoň bod. (Autor: TASR)
SITA|5. sep 2014 o 09:29

Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov si po remíze so Škótskom skomplikovali situáciu v kvalifikácii.

SENEC. Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov stále môžu postúpiť do baráže kvalifikácie majstrovstiev Európy 2015 v Česku tejto vekovej kategórie.

Vo štvrtkovom zápase 3. kvalifikačnej skupiny remizovali v Senci so Škótskom 1:1, keď vyrovnávajúci gól dosiahol v záverečnej minúte riadneho hracieho času stredopoliar poľskej Legie Varšava Ondrej Duda. Zverenci Ivana Galáda majú na konte 14 bodov a za vedúcimi Holanďanmi zaostávajú o dva.

Sklamaný tréner

"Škóti boli húževnatí, veľa behali, vedeli si nahrať v strede ihriska, ale my sme boli lepší. O tom, že sme nevyhrali, rozhodlo množstvo našich nepremenených šancí. Zlyhali sme v koncovke," reagoval Duda.

Súhlasil aj tréner slovenskej dvadsaťjednotky. "Mali sme príležitosti a pri troške šťastia sme mohli vyhrať. V dnešnom európskom futbale rozhodujú detaily a teraz sa tie drobnosti priklonili na stranu súpera. Škóti mali jeden brejk, ktorý im vyšiel, a my sme naopak nevyužili veľa šancí. Sme smutní, táto remíza je pre nás veľké sklamanie," hodnotil tréner Galád.

Mladí Slováci nevyužili možnosť dotiahnuť sa na čelo tabuľky, líder skupiny totiž doma prehral s Gruzínskom 0:1. Súboj o prvú priečku medzi Holandskom a Slovenskom sa hrá v pondelok v Tilburgu.

Na baráž treba výhru

"Dobre, že sme so Škótmi získali aspoň ten bod, bez neho by to bolo asi už stratené. Holandsko prehralo s Gruzínskom, čo nám zahralo do karát. Čaká nás záverečný duel v Holandsku a urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali," uviedol Duda.

Na budúcoročnom šampionáte má istý štart len usporiadateľské Česko. Zvyšných sedem účastníkov vzíde z baráže. Do play-off postúpia víťazi desiatich kvalifikačných skupín a najlepšie štyri mužstvá z druhých miest.

V tabuľke druhých tímov je Slovensko momentálne na postupovej štvrtej pozícii, ale predbehnúť ho môžu Grécko i Rakúsko, ktoré majú zápas k dobru. Účasť Slovákov v baráži preto vyzerá reálnejšie cez víťazstvo v skupine, remíza alebo prehra v Holandsku pre nich pravdepodobne bude znamenať koniec nádejí.

Výsledok - štvrtok - 3. skupina:

Slovensko "21" - Škótsko "21" 1:1 (0:0)

Góly: 90. Duda - 67. R. Fraser, ŽK: 50. R. Stewart (Škótsko), rozhodoval: Žabčenko (37. Lysenčuk) /obaja Ukr./, 1263 divákov

Slovensko: Rusov - Pauschek, Hudák, Niňaj, Teixeira (73. T. Malec) - Hrošovský, Lásik (83. Lobotka) - A. Rusnák (66. K. Mészáros), Duda, Schranz - Zreľák

Škótsko: Archer - J. Ryan, McGhee, Findlay, C. Robertson (26. Hendrie) - MacLeod - R. Fraser (82. McKenzie), Slater, McGinn, R. Stewart (88. M. Fraser) - S. May

Tabuľka 3. skupiny:
1. Holandsko 7 5 1 1 22:5 16
2. Slovensko 7 4 2 1 18:7 14
3. Gruzínsko 8 3 1 4 8:15 10
4. Škótsko 7 2 2 3 9:15 8
5. Luxembursko 7 1 6 5:20 3

DEVENTER

Holandsko - Gruzínsko 0:1 (0:0)

Gól: 71. Jigauri

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci potrebujú výhru v Holandsku. Urobíme pre ňu všetko, vraví Duda