Slováci na MS nebudú štartovať v tímovej súťaži, Velez-Zuzulová nechce riskovať

Veronika Velez-Zuzulová sa rozhodla v tímovej súťaži neriskovať.
Veronika Velez-Zuzulová sa rozhodla v tímovej súťaži neriskovať. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. feb 2015 o 23:00

Na trati sú skoky, čo by bol risk pre moje koleno, vysvetľuje Velez-Zuzulová.

VAIL/BEAVER CREEK. Tímová súťaž na majstrovstvách sveta v alpských lyžiarskych disciplínach v americkom Beaver Creeku bude bez reprezentantov Slovenska. Z dejiska šampionátu to potvrdila Veronika Velez-Zuzulová.

Rozhodla sa neriskovať stav kolena, s ktorým mala problémy počas tejto sezóny. Na majstrovstvách preto absolvuje len svoju najobľúbenejšiu disciplínu.

"Na trati sú skoky, čo by bol risk pre moje koleno. Tímovú súťaž teda Slováci nepôjdeme," reagovala Velez-Zuzulová z Vailu.

Tímová súťaž bude na MS 2015 na programe v utorok 10. februára. Slovensko v nej malo reprezentovať kompletné kvarteto pretekárov, ktoré vycestovalo na šampionát - Adam a Andreas Žampovci, Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová.

Súťaž krajín je v programe majstrovstiev sveta v alpskom lyžovaní od roku 2005. Jej súčasná atraktívna podoba pozostáva zo skrátených paralelných jázd obrovského slalomu, v ktorých sa predstavia štyria zástupcovia z každej krajiny - po dvoch ženách a mužoch.

Vo vyraďovacom systéme od osemfinále po finále víťazí vždy tím s vyšším počtom rýchlejších jázd. V prípade konečného výsledku 2:2 rozhodujú časové rozdiely v cieli.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Slováci na MS nebudú štartovať v tímovej súťaži, Velez-Zuzulová nechce riskovať