Slováci budú mať v šatni aj kryokomoru či saunu

Kryokomora, ktorú budú mať slovenskí hokejoví reprezentanti k dispozícii počas MS.
Kryokomora, ktorú budú mať slovenskí hokejoví reprezentanti k dispozícii počas MS. (Autor: Korzár/ Judita Čermáková)
Patrik Fotta|8. máj 2019 o 00:00

Nadštandarný komfort im môžu závidieť aj Kanaďania.

Steel Aréna pred hokejovým šampionátom: fotogaléria

8.5.2019

KOŠICE. Pred štartom majstrovstiev sveta v hokeji už finišujú záverečné úpravy v Steel Aréne, kde odohrá slovenská reprezentácia zápasy v rámci základnej skupiny A.

Domáci národný tím má k dispozícii najkomfortnejšiu šatňu, ktorú počas sezóny využívajú hokejisti HC Košice.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho sa môžu tešiť na pohodlie, aké nebudú mať v Košiciach ani Kanaďania, Američania alebo Fíni.

Pri regenerácii pomôže Slovákom okrem iného aj kryokomora, sauna či vírivka.

Dominantou šatne je nový koberec

Šatňa slovenskej reprezentácie prešla pred majstrovstvami sveta viacerými úpravami, ktoré sú viditeľné hneď na prvý pohľad.

„Šatňa sa najskôr celá vyčistila, vymaľovala, zmenil sa jej celkový vzhľad, keďže logá košického tímu nahradili logá slovenskej hokejovej reprezentácie. Vymenil sa aj koberec, ktorý je dominantou celej šatne,“ povedal Miloslav Klíma z organizačného tímu MS.

Slováci sa o komfort v jednoznačne najlepšej šatni v Steel Aréne rozhodne obávať nemusia.

Využívať môžu kryokomoru, saunu či vírivku.

„Hráči majú k dispozícii kompletný servis v rámci regenerácie, ktorý je tu na veľmi vysokej úrovni. Ďalším pozitívom šatne je jej blízkosť k ľadovej ploche. Poskytuje nadštandard oproti ostatným šatniam v hale a myslím si, že slovenskí reprezentanti sa majú na čo tešiť. Určite to potvrdí aj Laco Nagy, ktorý pozná túto šatňu veľmi dobre a som si istý, že aj ostatným chlapcom povedal, čo ich tu čaká,“ uviedol Klíma.

Museli riešiť aj špeciálne požiadavky

Šatne, v ktorých sa udomácnia ostatné reprezentačné výpravy, boli rozdelené štandardne ako na iných MS.

„Išlo to podľa rebríčka IIHF. Čo sa týka rozmerov, tímy Veľkej Británie a Francúzska majú trochu menšie šatne a všetky ostatné dostali k dispozícii dvojšatne. Niektoré mužstvá mali aj špeciálne požiadavky, podľa ktorých sme šatne vizuálne upravili alebo sa pridávali steny.“

Do metropoly východu pricestuje počas svetového šampionátu množstvo fanúšikov z celého sveta, na ktorých čaká množstvo zaujímavých sprievodných akcií.

„Fanúšikovia sa môžu tešiť skutočne na všetko, čo počas MS chystáme. Pevne verím, že aj počasie sa umúdri, pretože centrum mesta vyzerá úplne inak, keď je pekne slnečno a na Hlavnej ulici to žije,“ skonštatoval Klíma.

V Košiciach budú napokon dve hokejové fanzóny, hoci oficiálna bude len jedna – pri Kulturparku.

Druhú, ktorá bude fanúšikom k dispozícii v rámci amfiteátra, organizuje mesto.

„Pre nás ako organizátorov MS je fanzóna v Kulturparku dominantnou. Čo sa týka druhej fanzóny, uvidíme s čím príde, ale to je skôr otázka na vedenie mesta.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slováci budú mať v šatni aj kryokomoru či saunu