Slováci alebo Dáni? Bolo našou povinnosťou ich zdolať, tvrdí ruský brankár

Na snímke z posledného zápasu základnej skupiny kryje ruský brankár Andrej Vasilevskij puk pred americkým útočníkom Andersom Leem.
Na snímke z posledného zápasu základnej skupiny kryje ruský brankár Andrej Vasilevskij puk pred americkým útočníkom Andersom Leem. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. máj 2017 o 16:16

Ruskí hokejisti obsadili v skupine druhé miesto a na štvrťfinálový zápas proti Česku sa museli sťahovať do Paríža.

PARÍŽ. Ruský tím si prehrou 3:5 v utorňajšom poslednom zápase základnej skupiny MS v hokeji 2017 s USA v Kolíne nad Rýnom narobil viac problémov, ako čakal.

Druhé miesto v skupine v kombinácii s postupom domáceho Nemecka im pripravilo neželanú cestu do Paríža na štvrtkové štvrťfinále s Českom.

Podľa hokej.cz sa ruská výprava pokúsila ešte na večernom direktoriáte turnaja dosiahnuť zmenu pravidiel, ale nemala šancu na úspech. Akoby tušila, že s vlakovou prepravou do francúzskej metropoly môžu nastať komplikácie.

Plánovaný odchod vlaku sa pre poruchu na súprave posunul o niečo vyše hodinu a hráči si čas krátili prechádzkou po kolínskej stanici.

Troma čistými kontami sme sa trochu nechali uspať a Američania to využili. Nedovolili nám kontrolovať puk, dostali sme hlúpe góly a s nimi poriadnu lekciu.


Andrej Vasilevskij, brankár Ruska

Viceprezident zväzu Roman Rotenberg však podľa webu championat.com hlásil, že tím Olega Znaroka sa nenechal situáciou znervózniť.

Všetky peripetie si mohli Rusi ušetriť, keby brali vážne varovanie brankára Andrej Vasilevského:

"Na našej hre proti USA som postrehol rovnaké veci ako v zápase so Slovákmi. Hlúpe vylúčenia sme v prvej tretine ešte ustáli dobrou obranou, ale potom sa prejavila sila amerického tímu. To je iná kvalita ako Slováci alebo Dáni. Pri všetkej úcte, bolo našou povinnosťou ich zdolať. Naše mužstvo patrí do vyššej triedy," vravel dvadsaťdvaročný gólman Tampy Bay podľa oficiálneho webu šampionátu.

"Troma čistými kontami sme sa trochu nechali uspať a Američania to využili. Nedovolili nám kontrolovať puk, dostali sme hlúpe góly a s nimi tiež poriadnu lekciu. Nesmieme však dovoliť, aby nás vyviedla z miery," dodal Vasilevskij.

Hokejisti USA v dramatickom zápase zdolali Rusko: fotogaléria

17.5.2017

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci alebo Dáni? Bolo našou povinnosťou ich zdolať, tvrdí ruský brankár