Slavia doma s debaklom, s Teplicami prehrala 0:7

(Autor: ilustračné - tasr/ap)
SITA|19. aug 2013 o 22:41

Kapitán Slavie Karol Kisel videl v 69. min červenú kartu.

PRAHA. Futbalisti Slavie Praha prehrali v pondelňajšom dohrávanom zápase 5. kola najvyššej českej futbalovej súťaže v domácom prostredí pred 6458 divákmi s FK Teplice zahanbujúco 0:7 (0:2).

"Zošívaní" zažili najhorší duel vo svojej storočnej histórii, pretože utrpeli dosiaľ najväčší debakel. Podľa portálu iDnes.cz sa zaň dosiaľ považovali prehry 1:7 s Baníkom Ostrava (v roku 1954) a Slovanom Nitra (sezóna 1959/1960). Tri góly Teplíc strelil Bosniak Aidin Mahmutovič.

Na trávniku sa v drese Slavie objavili aj štyria slovenskí futbalisti Milan Bortel, Martin Juhar, Dávid Škutka a Karol Kisel, posledne menovaný kapitán pražského mužstva videl v 69. min červenú kartu a musel opustiť ihrisko.

Tréner Petrouš: Dúfam, že sa vrátim zdravý

"Je to obrovská hanba, hrôza, des. Neviem si vysvetliť, prečo k tomu došlo. Musíme si to prejsť, nie je normálne dostať sedem gólov," citoval iDnes.cz slová trénera Slavie Michala Petrouša, ktorý sa zamyslel aj nad svojím odchodom z postu kormidelníka: "Moja rezignácia? Je to čerstvé, nechcem utekať z boja, ale budem sa nad tým zamýšľať. Dosiaľ som sa nerozprával s nikým, ani s hráčmi a ani s predstaviteľmi klubu. Vedenie však určite bude riešiť vzniknutú situáciu, je to obrovská hanba a ja som pod ňou podpísaný ako hlavný tréner."

Kormidelník Slavie vyjadril pochopenie aj pre nevôľu fanúšikov. "Každý slavista je hrdý na klub a na hviezdu, ktorú nosí na drese. Ak by sa niečo takéto stalo v Turecku, možno by sme zažili horšie veci. Dúfam, že sa vrátim domov zdravý," povedal Petrouš.

Jedným z kľúčových momentov bolo vylúčenie slovenského kapitána Slavie Karola Kisela, ktorý v priebehu jednej minúty dvakrát videl od rozhodcu žltú kartu - za odkopnutie lopty a následné protesty.

"Kisel by sa mal dokázať ovládnuť. Chápem, že bol frustrovaný, ale ak by podobnú vec spravil každý, zápas by sa nedohral. Mal si udržať nervy, veľmi tomu nepomohol," zhodnotil Petrouš.

Kisel sa ospravedlnil

"Chcel by som sa ospravedlniť všetkým fanúšikom Slavie. Pre mňa osobnej je to vôbec najčiernejší deň v mojej futbalovej kariére. Po takom zápase ani nemôžete poriadne zaspať. Stále sa mi o tom dosť ťažko hovorí. Na rozprávanie nie je čas, skôr je potrebné konať," uviedol na oficiálnej klubovej stránke skúsený slovenský stredopoliar.

Kisel musel ísť v 69. min predčasne pod sprchy po druhej žltej karte. Prvé napomenutie inkasoval za odkopnutie lopty a druhé za následné protesty. "Rozhodcovi som rozhodne nevynadal. Arbiter využil moju momentálnu frustráciu na ihrisku a vylúčil ma," poznamenal Kisel pre slavia.cz.

5. kolo českej Gambrinus ligy 2013/2014:

Bohemians 1905 - 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)

Góly: 33. Jindřišek - 66. J. Valenta, ČK: 60. Kubáň po 2. ŽK, 76. V. Ondřejka (obaja Slovácko) po 2. ŽK

Peter Gabriš a Martin Cseh (obaja Bohemians) nefigurovali v zápise o stretnutí.Tomáš Košút (Slovácko) odohral celý zápas.

SK Slavia Praha - FK Teplice 0:7 (0:2)

Góly: 64., 79. a 87. Mahmutovič, 11. Táborský, 27. Jablonský, 72. Matula, 90. Ljevakovič, ČK: 69. Kisel (Slavia) po 2. ŽK za protesty

Milan Bortel odohral celé stretnutie, Martin Juhar hral prvý polčas, Dávid Škutka prišiel na trávnik v 65. min, Karol Kisel hral do 69. min, keď videl červenú kartu, Matej Rakovan a Matúš Čonka sedeli na lavičke náhradníkov, Kamil Čontofalský a Martin Dobrotka (všetci Slavia) nefigurovali v zápise o stretnutí. Patrik Lukáč (Teplice) nefiguroval v zápise o stretnutí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Slavia doma s debaklom, s Teplicami prehrala 0:7