Skvelo oklamal Malkina. Pánikov gól zaradili medzi najkrajšie v sezóne

Slovenský útočník Chicaga Richard Pánik oslavuje svoj gól v zápase hokejovej NHL Chicago Black Hawks - Edmonton Oilers v noci na 19. februára 2017.
Slovenský útočník Chicaga Richard Pánik oslavuje svoj gól v zápase hokejovej NHL Chicago Black Hawks - Edmonton Oilers v noci na 19. februára 2017. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|13. apr 2017 o 12:14

Gólový zásah slovenského hokejistu sa umiestnil na ôsmej priečke.

NEW YORK. Proti nemu stála jedna z najväčších hviezd celej profiligy - Jevgenij Malkin z Pittsburghu. Slovenský útočník Richard Pánik sa v tom momente parádne vynašiel.

Hodil si puk medzi nohy, korčuľou si ho prikopol späť na hokejku a strelou zápästím prekonal brankára Marca-Andrého Fleuryho.

"Až potom som zistil, že to bol Malkin. Iba som videl pittsburský dres a chcel som sa cez neho dostať," priznal po stretnutí Pánik pre oficiálny web NHL.

Najkrajšie góly základnej časti podľa nhl.com:

1. Sidney Crosby (Pittsburgh)

2. Auston Matthews (Toronto)

3. John Tavares (NY Islanders)

4. Patrick Kane (Chicago)

5. Viktor Arvidsson (Nashville)

6. Jared Spurgeon (Minnesota)

7. Andreas Athanasiou (Detroit)

8. Richard Pánik (Chicago)

9. Patrick Hornqvist (Pittsburgh)

10. Alexander Radulov (Montreal)

Jeho Chicago vtedy zdolalo Pittsburgh 4:1. Keďže Pánik zvyšoval v tom čase na priebežných 2:1, jeho gól bol napokon rozhodujúci.

Práve tento presný zásah vybral oficiálny portál profiligy nhl.com medzi desať najkrajších gólov nedávno skončenej základnej časti sezóny 2016/2017.

Pánikov gól sa umiestnil na ôsmej priečke. Najkrajší gól podľa zostavovateľov oficiálneho webu NHL strelil Malkinov spoluhráč Sidney Crosby.

Kanadský útočník sa presadil v zápase proti Buffalu. Najprv sa na modrej čiare predral medzi obrancov súpera a potom prekonal brankára Robina Lehnera.

Nebolo by na tom nič zvláštne, ak by hokejku nedržal v jednej ruke, pričom puk dokonca nadvihol ponad ruku švédskeho brankára.

Desať najkrajších gólov základnej časti sezóny 2016/2017:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Skvelo oklamal Malkina. Pánikov gól zaradili medzi najkrajšie v sezóne