Skvele vystrieľal český titul a poslal trénera pešo z Bratislavy do Ostravy

Peter Michalovič (smečuje)
Peter Michalovič (smečuje) (Autor: TASR)
Tomáš Prokop|30. apr 2013 o 17:17

Ostravskí volejbalisti získali nečakane titul. Hlavným strojcom ich úspechu bol slovenský univerzál Peter Michalovič.

BRATISLAVA. Volejbalové Nagano, aj tak po vzore najväčšieho českého hokejového úspechu, nazvali české médiá cestu hráčov Ostravy za titulom. Podceňovaný tím, ktorý postupoval do play off až z piateho miesta, prekvapil všetkých a vyhrali ligu po siedmich rokoch.

Náš môže tešiť, že kľúčovým mužom zostavy bol Peter Michalovič. Talentovaný univerzál sa dostal v play off do fantastickej formy. Svedčí o tom priemer sedem bodov na set. Svoje predstavenie vygradoval v rozhodujúcom finále proti účastníkovi Ligy majstrov, Českým Budějoviciam, ktoré pokoril 36 bodmi.

Denník Sport a idnes.cz ho označili za muža finále. „Pripravili sme všetkým veľké prekvapenie, keďže sme sa pred sezónou výrazne oslabili a nevyzeralo to vôbec dobre. Titul sa nám nepodarilo vyhrať v minulých sezónach, keď sme boli v oveľa silnejšej zostave. O to viac to bolo teraz nečakané,“ hovoril SME Michalovič.

Oslavovali v Stodolní

Pohoda dvadsaťdvaročného rodáka z Malaciek vyplývala hlavne z toho, že je zdravý a skvele si rozumel s nahrávačom Zdeňkom Haníkom.

„Ťažko povedať, či som v životnej forme. Cítim sa v pohode. Nemal som zdravotné problémy ako v základnej časti a vo vlaňajšom play off. Sme zohraní so Zdeňkom Haníkom, plus som skúsenejší. Viem ako to chodí, skoncentrovalo som sa dobre na kľúčové momenty.“

Ostrava je športové mesto. Najviac fanúšikov chodí na futbalový Baník a hokejové Vítkovice, ale mohutne podporovali aj volejbal.

„Ľudia nás skvele povzbudzovali. Do haly prišlo vždy vyše tisíc dvesto fanúšikov a pokiaľ viem, tak by ich prišlo ešte o tisíc či dvetisíc viac, ak by to povolila kapacita,“ pokračoval Michalovič, ktorý oslavoval titul so spoluhráčmi a fanúšikmi v legendárnej Stodolní ulici.

S chuťou si zakričali aj: „Ivan Husár maže kolená, hej maže kolená.“ Pokrikom vyzvali bývalého reprezentačného trénera na splnenie sľubu, ktorý dal. Husár ešte počas semifinále s Libercom povedal, že prejde 300 km z Bratislavy do Ostravy pešo, ak Ostrava vyhrá titul.

V hre je Nemecko, ale aj Taliansko

„Sľúbil to, som zvedavý, či to splní,“ dodal s úsmevom Michalovič, ktorý sa tak rozlúčil s českou extraligou titulom. V Európe je o neho záujem, pokračovať by mal buď v Nemecku alebo v jednej z najlepších svetových líg v Taliansku.

Teraz ho čaká kompletná sezóne s reprezentáciou, ktorej najprv pomôže v Európskej lige a potom aj na európskom šampionáte, ktorý sa hrá na jeseň v Poľsku a Dánsku.

„Uvidíme akú budem mať formu. Pokiaľ budem v pohode, môžem pomôcť. Musím sa však naďalej zlepšovať. Stále sa dá na niečom pracovať. Či už na fyzičke alebo psychike. Volejbal je neustála práca. Nedá sa povedať, že už toho viem dosť a viac nič nepotrebujem.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Skvele vystrieľal český titul a poslal trénera pešo z Bratislavy do Ostravy