Skúsený Cory Schneider je voľný, stačí si ho stiahnuť z waiver listiny

Oh My Hockey|25. okt 2021 o 21:46

New York Islanders umiestnili skúseného gólmana Coryho Schneidera na waiver listinu. Počas prebiehajúcich 24 hodín je voľným hráčom, stiahnuť si ho môže akýkoľvek klub NHL.

35-ročný Američan bol kedysi jednotkou New Jersey a reprezentoval Spojené štáty americké na poslednom Svetovom pohári či majstrovstvách sveta v roku 2019. Jeho slávne roky však pominuli.

Pod svoje krídla si ho v sezóne 2020/21 vzal Lou Lamoriello, ktorý z neho kedysi urobil jednotku u Devils. Schneider zatiaľ neodchytal ani jedno stretnutie za prvý tím "ostrovanov".

V posledných zápasoch bol dvojkou, kryl chrbát spoľahlivému Iľjovi Sorokinovi. Ten ho do bránkoviska nepustil, vychytal dva shutouty za sebou.

Cory bol s prvým tímom z dôvodu zranenia Semjona Varlamova. Jeho umiestnenie na waiver listinu naznačuje, že by ruská jednotka mohla byť fit a pripravená naskočiť do zápasového diania.

Nepredpokladá sa, že by si niekto chcel veterána vziať. Schneider zrejme nebude jednotkou ani len na farme, kde preberie úlohu mentora Čecha Jakuba Škareka.

Na waiver listine sa okrem neho ocitol i forvard Detroitu, Kyle Criscuolo. Na nepodmienečnú waiver listinu umiestnili Anaheim Ducks útočníka Alexandra Volkova.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Skúsený Cory Schneider je voľný, stačí si ho stiahnuť z waiver listiny