Škrtel mieri do Fenerbahce. Turci ho budú milovať, vyhlásil jeho agent

Martin Škrtel (vpravo) patril dlhé roky k oporám Liverpoolu.
Martin Škrtel (vpravo) patril dlhé roky k oporám Liverpoolu. (Autor: SITA/AP)
Juraj Berzedi|12. júl 2016 o 21:05

Chcem oddychovať s pocitom, že viem, kde budem hrávať, vyhlásil Škrtel po zápase s Nemeckom na ME. Po vyše dvoch týždňoch sa jeho futbalová budúcnosť vyjasnila.

BRATISLAVA. Už pred majstrovstvami Európy sa objavili správy, že slovenský obranca Martin Škrtel mieri do tureckého Fenerbahce.

„Nikomu som nič nepodpísal,“ znelo jeho jasné stanovisko.

Už vtedy však bolo zrejmé, že jeho deväťročné pôsobenie v Liverpoole sa blíži ku koncu. Najmä po tom, čo po príchode trénera Jürgena Kloppa stratil stabilné miesto v základnej zostave. Nepomohlo mu ani vážne zranenie stehna, v ktorom mal sedemcentimetrovú trhlinu a na dvoch miestach poškodenú šľachu.

Nemecký tréner ho po troch mesiacoch od zranenia poslal do hry v zápase so Southamptonom za stavu 2:0. Liverpool napokon prehral 2:3 a fanúšikovia i anglické médiá našli najväčšieho vinníka v Škrtelovi.

Kozák sa Škrtela zastával

Presne tri mesiace od tohto duelu viedol Škrtel slovenskú reprezentáciu na európskom šampionáte proti Anglicku 0:0. Podal v ňom výborný výkon a na diaľku akoby Liverpoolu odkázal, že ešte nie je na odpis.

„Martin je priamy človek a chlap. Keď mal nový tréner Liverpoolu iné predstavy o budúcnosti klubu, stačilo, keby si s ním sadol a porozprával sa,“ vyhlásil Kozák.

„Hráča, ktorý tam deväť rokov tvrdo pracuje a vydobyje si tam pozíciu a postavenie, odsúdiť na základe jedného zlého výkonu, ani nie jeho, ale mužstva, a posadiť ho na tribúnu, to sa nerobí,“ dodal šesťdesiatdvaročný kouč.

O služobne najstaršieho hráča Liverpoolu, za ktorý odohral 320 zápasov a zaznamenal 18 gólov bol podľa Liverpool Echo záujem v troch krajinách.

„Fenerbahce má záujem už štyri roky, ale sú aj ponuky z Číny a chce ho Wolfsburg. Besiktas Istanbul nie je v hre a Galatasaray Istanbul si ho momentálne nemôže dovoliť,“ povedal agent Mithat Halis.

Jeden z najlepšie platených

To, že slovenský reprezentant definitívne posilní turecký veľkoklub potvrdil pre televíziu Markíza jeho agent Karol Csontó. „Fenerbahce sa dohodlo na podmienkach zmluvy s klubom aj samotným hráčom. Martin absolvuje v klube lekársku prehliadku, po ktorej by mal podpísať zmluvu,“ skonštatoval Csontó.

„Bude patriť k jedným z najlepšie platených hráčov v histórii klubu. Ľudia ho budú milovať kvôli jeho charakteristike a štýlu futbalu.“

Dres Liverpoolu si Martin Škrtel obliekal deväť rokov.
Dres Liverpoolu si Martin Škrtel obliekal deväť rokov. (Autor: SITA/AP)

Slovák je už tretím veľkým úlovkom Fenerbahce po ruskom reprezentantovi Romanovi Neustädterovi a Holanďanovi Gregorym van der Wielovi.

„Je to veľkoklub, ktorý pravidelne hráva v Lige majstrov. Je to jeden z najväčších klubov v Turecku, ak nie najväčší,“ poznamenal Škrtel pred pár dňami.

Prestupová čiastka by mala byť 6,6 milióna eur. „Škrtel by mal podpísať zmluvu na tri roky s ročným platom 2,5 milióna eur,“ písal turecký fanatik sport.

Podľa portálu caughtoffside.com môže tridsaťjedenročný stopér zarobiť každú sezónu až tri milióny eur plus bonusy.

Duda láka Angličanov i Talianov

V letnom prestupovom období je veľký záujem aj o ďalších slovenských futbalistov. Obranca Tomáš Hubočan už prestúpil z Dinama Moskva do francúzskeho Marseille.

O stredopoliara Legie Varšava Ondreja Dudu prejavili záujem kluby z najvyššej anglickej súťaže vrátane Manchesteru United a Arsenalu Londýn.

O jeho služby má záujem aj talianska Fiorentina či Pescara, ktorá sa usiluje aj o obrancu Norberta Gyömbéra.

Nový klub si hľadá Ján Ďurica, ktorému skončila zmluva v Lokomotive Moskva. Patrika Hrošovského dlhodobo sledujú nemecké tímy a najnovšie sa o plzenského tvorcu hry pokúša Benfica Lisabon.

Prestúpiť do zahraničia má aj trenčiansky Matúš Bero. Najväčší interes o neho prejavil turecký Trabzonspor.

Športovú verejnosť najviac zaujíma, či Marek Hamšík ostane v Neapole alebo prestúpi do veľkoklubu. Záujem o slovenskú hviezdu prejavil Bayern Mníchov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Škrtel mieri do Fenerbahce. Turci ho budú milovať, vyhlásil jeho agent