Škótov v Moravciach čaká trnavské futbalové peklo

Ján Vlasko strieľa v 28. minúte tretí gól v odvetnom zápase 1. predkola Európskej ligy proti FC Hibernians v Zlatých Moravciach 10. júla.
Ján Vlasko strieľa v 28. minúte tretí gól v odvetnom zápase 1. predkola Európskej ligy proti FC Hibernians v Zlatých Moravciach 10. júla. (Autor: TASR)
SITA|6. aug 2014 o 11:48

Jarábek: Sme futbalovejší ako súper, ale nemôžeme ho podceniť.

TRNAVA. S odhodlaním postúpiť do play-off Európskej ligy 2014/2015 vstúpia do štvrtkovej odvety futbalisti Spartaka Trnava.

Ich súpermi budú hráči škótskeho tímu FC St. Johnstone. Minulotýždňový prvý zápas 3. predkola sa skončil víťazstvom Trnavy 2:1.

Odvetný súboj je na programe v Zlatých Moravciach s úvodným výkopom o 19.30 h a bude ho pískať Španiel Javier Estrada.

Zmeny v zostave

Tréner Trnavčanov Juraj Jarábek bude zrejme musieť urobiť zmeny v zostave v porovnaní s prvým duelom či víkendovým ligovým meraním síl v Trenčíne (0:2).

"Chovanec má po návrate zo Škótska problémy so zadným sedacím svalom. Vyzerá to tak, že bolesti mu vystreľujú z chrbtice. Vo štvrtok s ním nemôžeme rátať. Mrzí ma Vlaskovo obnovené svalové zranenie. Zvažovali sme, že ho v Trenčíne nepostavíme, chcel však hrať. Uvidíme, či sa dá do poriadku pred zápasom. Mimo hry je naďalej Kuzma. Po zranení je v nominácii už aj Grabež. Či nastúpi, to uvidíme," povedal 51-ročný kouč.

Štvortisícový kotol

Štvrtkový zápas bol vypredaný už dva dni pred výkopom. Posledné lístky sa v utorok predali v Trnave, ďalšie sa nedajú kúpiť ani v Zlatých Moravciach.

Pred stretnutím zostanú pokladnice na štadióne ViOn-u zatvorené, bez lístkov je zbytočné na štadión merať cestu. V hľadisku bude takmer štyritisíc divákov.

Zápas odvysiela v priamom prenose Dvojka RTVS. Komentár bude aj na škótskej rozhlasovej stanici BBC.

"Verím, že trnavskí fanúšikovia budú minimálne takí skvelí ako škótski. Tam pri každej peknej prihrávke hľadisko doslova explodovalo, čo dodáva hráčom obrovskú silu. Keď budú priaznivci naším dvanástym, ba až trinástym hráčom, bude to skutočne, ako by sme mali o dvoch mužov v poli navyše," dodal Jarábek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Škótov v Moravciach čaká trnavské futbalové peklo