Sklamanie zo SP si Kaliská bude liečiť v Pekingu

SITA|24. jún 2008 o 14:01

PEKING 24. júna (SITA) - Olympijská víťazka z Atén 2004 a majsterka sveta z austrálskeho Penrithu 2005 vo vodnom slalome Elena Kaliská odcestovala v pondelok večer na záverečné sústredenie pred začiatkom ...

PEKING 24. júna (SITA) - Olympijská víťazka z Atén 2004 a majsterka sveta z austrálskeho Penrithu 2005 vo vodnom slalome Elena Kaliská odcestovala v pondelok večer na záverečné sústredenie pred začiatkom Hier XXIX. olympiády do ich dejiska - čínskeho Pekingu. V miestnom areáli Šunji Olympic Rowing-Canoeing Park využije z organizátormi najväčšieho sviatku štvorročného cyklu ponúkaných desiatich dní na tréning iba šesť. Potom sa vráti späť do Európy, aby počas prvého júlového víkendu stihla záverečné kolo Svetového pohára v nemeckom Augsburgu. "Chcem tých šesť dní využiť naplno, tak, aby som odchádzala domov vnútorne spokojná, s dobrým pocitom. Už som v Pekingu bola na dvoch sústredeniach. Náplň pobytu nebude odlišná od tých predchádzajúcich. Pribudnú však merané tréningy. S trénerom sme si naplánovali jedenásť jednotiek na vode, okrem toho kondičné cvičenia, posilňovňu, behy, doplnkové športy. Na základe skúseností z predchádzajúcich pobytov viem, že pol dňa budem potrebovať oddych na ´dobitie batérií´,“ povedala pre agentúru SITA pred odchodom do čínskej metropoly skúsená 36-ročná vodná slalomárka.

Počas predchádzajúceho víkendu štartovala na pretekoch 1. kola Svetového pohára v Prahe. Semifinálová jazda sa jej však nevydarila a nepostúpila do desaťčlenného finále (obsadila 14. miesto). "Samozrejme, že s takýmto výsledkom nie som spokojná. Určite som chcela v Prahe dosiahnuť viac. Neskrývam, som sklamaná. Urobila som veľkú chybu medzi pätnástou a šestnástou bránkou. Tam som stratila viac ako sekundu, ďalšie dve som si pridala dotykom bránky. Nie, nebude to pre mňa trauma. Je to šport, to sa stáva. Sama cítim, že toto ešte nie je tá forma, ktorú chcem mať v auguste. Vrchol sezóny bude tam," pokračovala rodáčka zo Zvolena, pre ktorú je domovským kanálom Areál vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši.

Na absolútne nelogické rozhodnutie Medzinárodnej kanoistickej federácie (ICF) o tom, že počas pretekov Svetového pohára bude aj termín na prípravu v olympijskom kanáli v Pekingu, zareagovala svojsky - využije "iba" šesť z ponúkaných desiatich dní a finále v nemeckom Augsburgu stihne. "Mám už dosť skúseností. Viem, čo je pre mňa najvýhodnejšie. Chcem ešte pred olympiádou jednu konfrontáciu s absolútnou svetovou špičkou. Augsburg je na to ideálny. Každý štart v pretekoch je pre mňa motivujúci. Viem, že to bude extrémne náročné. Veď iba v utorok priletím z Číny, pôjdem rovno do Nemecka, v piatok už sa jazdí. Sama som zvedavá, ako sa napríklad vyrovnám s časovým posunom. Bude to však nová skúsenosť. Ja sa na túto kombináciu tréningov, presunov a pretekov teším," zakončila Elena Kaliská.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Sklamanie zo SP si Kaliská bude liečiť v Pekingu