Slovan si skomplikoval domáci zápas, napriek tomu má v Európe istú skupinu

Vladimír Weiss ml., strelec Jaromír Zmrhal a Vasil Božikov sa tešia po strelenom góle v zápase ŠK Slovan Bratislava - Linciln Red Imps, 3. predkolo Európskej ligy.
Vladimír Weiss ml., strelec Jaromír Zmrhal a Vasil Božikov sa tešia po strelenom góle v zápase ŠK Slovan Bratislava - Linciln Red Imps, 3. predkolo Európskej ligy. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|10. aug 2021 o 22:23 (aktualizované 10. aug 2021 o 23:04)

Slovan iba remizoval s gibraltárskym klubom Lincoln Red Imps.

Európska liga - 3. predkolo, odveta

ŠK Slovan Bratislava - Lincoln Red Imps 1:1 (1:0)

Góly: 38. Zmrhal - 90. Gomez

Rozhodovali: Balakin - Skrypka, Nižnik (všetci Ukajina), ŽK: De Marco - Casciaro, Torrilla, Britto

ČK: 54. De Marco

Divákov: 4688

Slovan: Šulla - Pauschek (90.+1 Križan), Kashia, Božikov, De Marco - Weiss ml. (90.+2 Lichý), Kankava, de Kamps, Zmrhal - Strelec (80. Čavrič), Henty (70. Ratao)

Lincoln: Soler - Sergeant (86. Valarino), Wiseman, Lopes, Britto - Torrilla, Rosa (86. Ronan) - Casciaro (79. Alcazar), Walker, Carralero (66. B. Gomez) - Ocran (66. K. Gomez)

/prvý zápas: 3:1, do play off postúpil Slovan/

BRATISLAVA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava si zaistili európsku jeseň.

V odvete 3. predkola Európskej ligy doma síce iba remizovali s gibraltárskym klubom Lincoln Red Imps 1:1, ale aj tak postúpili do play off.

Už teraz majú istú účasť v skupinovej fáze jednej z európskych súťaží. Ak neuspejú v play off Európskej ligy, zahrajú si skupinovú fázu aspoň v Konferenčnej lige.

Skóre otvoril už v 38. minúte slovanista Zmrhal, ale potom prišli dve veľké chyby domácich.

Najprv sa v 54. minúte po zbytočnom odkope lopty nechal vylúčiť Vernon De Marco, a potom v 90. minúte brankár Michal Šulla ponúkol loptu na kopačku súpera, ktorý vyrovnal.

Slovan sa v play off stretne s gréckym Olympiakosom Pireus, ktorý v 3. predkole Ligy majstrov neuspel s Ludogorcom Razgrad po penaltách.

Prvý súboj v play off odohrá Slovan na pôde súpera 19. augusta, odveta je na programe o týždeň neskôr v Bratislave.

Hlasy po zápase

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Vo futbale sa stávajú aj neuveriteľné veci. S výkonom som spokojný, s výsledkom nie. Nemôžu sa stať takéto primitívne chyby. Mali sme veľa šancí. Urobili sme tragickú chybu, ale postúpili sme. Pokúsime sa postúpiť aj do skupiny Európskej ligy. To, čo urobil Šulla bola hlúposť. Ale to, čo De Marco primitívnosť. Bude potrestaný."

Mike McElwee, tréner Lincolnu: "Pre nás je to historický výsledok, ale sme sklamaní, že sme nedokázali využiť presilovku. Slovan má veľmi dobrý tím, no ukázali sme aj náš talent a schopnosti."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Slovan si skomplikoval domáci zápas, napriek tomu má v Európe istú skupinu