Ševela má dve alternatívy základu: Už sa veľmi neprekvapíme

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Martin Ševela odpovedá na otázky novinárov pred odletom na odvetný zápas prvého predkola Ligy majstrov proti domácemu čiernohorskému šampiónovi Sutjeska Nikšič na letisku M. R. Štefánika v utorok 16. júla 2019 v Bratislave.
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Martin Ševela odpovedá na otázky novinárov pred odletom na odvetný zápas prvého predkola Ligy majstrov proti domácemu čiernohorskému šampiónovi Sutjeska Nikšič na letisku M. R. Štefánika v utorok 16. júla 2019 v Bratislave. (Autor: Jakub Kotian TASR)
TASR|17. júl 2019 o 08:47

Slovan nastúpi na pôde Sutjesky Nikšič o 20.15.

NIKŠIČ. Tréner Martin Ševela si rozhodnutie o základnej zostave ŠK Slovan Bratislava v odvete 1. predkola futbalovej Ligy majstrov 2019/2020 nechal na deň zápasu.

Jeho zverenci nastúpia na pôde Sutjesky Nikšič v stredu o 20.15 h a pokúsia sa postúpiť po domácej remíze 1:1.

Ševela má v Čiernej Hore k dispozícii devätnásť hráčov, z rodinných dôvodov chýba obranca Mitch Apau. "Mám v hlave dve alternatívy. Viac však prezrádzať nebudem. Oba tímy sa ukázali v prvom zápase, nemyslím si, že sa už teraz môžeme navzájom veľmi prekvapiť.

Zápas vnímam ako veľkú motiváciu a príležitosť dokázať, že máme silný tím. S výsledkom z prvého zápasu nemôžeme byť spokojní, už je to však história, ktorú nezmeníme. Ale čo môžeme urobiť, je ukázať charakter a túžbu po víťazstve. Sme stopercentne pripravení a chceme si odviezť postup.


Vasil Božikov

Sutjeska ukázala svoju kvalitu v defenzíve, boli disciplinovaní, kompaktní a ich brankár chytil niekoľko našich vyložených šancí. Nebude to nič jednoduché. Chceme nadviazať na vstup do zápasu, ktorý nám v domácom súboji naozaj vyšiel, tentoraz však treba dobrý štart podčiarknuť aj gólovo.

Práve efektivita bude mimoriadne dôležitá. Šance si určite vypracujeme, ale potrebujeme väčší pokoj v zakončení, aby sme ich premenili. Vieme, čo je naša úloha. Okrem kvality, ktorá je na našej strane, musíme zapojiť aj patričnú futbalovosť a bojovnosť. Urobíme maximum pre postup do ďalšieho kola," povedal Ševela na predzápasovej tlačovej konferencii, citovala ho oficiálna stránka Slovana.

V prípade postupu sa deväťnásobný majster SR stretne v 2. predkole s cyperským šampiónom APOEL Nikózia, pokiaľ stroskotá už na prvej prekážke, v majstrovskej vetve 2. predkola Európskej ligy bude čeliť kosovskému klubu KF Feronikeli, ktorý v utorok nestačil na The New Saints z Walesu.

"Zápas vnímam ako veľkú motiváciu a príležitosť dokázať, že máme silný tím. S výsledkom z prvého zápasu nemôžeme byť spokojní, už je to však história, ktorú nezmeníme. Ale čo môžeme urobiť, je ukázať charakter a túžbu po víťazstve. Sme stopercentne pripravení a chceme si odviezť postup," dodal kapitán Vasil Božikov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ševela má dve alternatívy základu: Už sa veľmi neprekvapíme