Začína sa finále extraligy mužov, favoritom je obhajca titulu

Florbalisti ŠK 1. FBC Florbal Trenčín.
Florbalisti ŠK 1. FBC Florbal Trenčín. (Autor: Facebook ŠK 1. FBC Florbal Trenčín)
TASR|8. apr 2022 o 18:05

Majster bude známy najneskôr v stredu 20. apríla.

BRATISLAVA. Florbalisti ŠK 1. FBC Florbal Trenčín sú favoriti finále slovenskej betRing extraligy mužov proti Tsunami Záhorská Bystrica. Séria na tri víťazstvá sa začne v sobotu o 17.00 h v Trenčíne. Majster bude známy najneskôr v stredu 20. apríla.

Práve ŠK 1. FBC a Tsunami obsadili prvé dve miesta v predchádzajúcom vyhodnotenom ročníku 2019/2020. Vtedy sa pre prepuknutie pandémie koronavírusu nehralo play off a platilo poradie po základnej časti. Sezónu 2020/2021 úplne anulovali.

Trenčín vyhral oba vzájomné zápasy

ŠK 1. FBC Trenčín v dlhodobej fáze edície 2021/2022 zvíťazil v 19 z 22 stretnutí a obsadil prvú pozíciu v tabuľke o deväť bodov pred tandemom FBK Nižná a FK Florko Košice. Tsunami skončilo štvrté s mankom tucta bodov na svojho terajšieho súpera.

Vzájomné duely s Trenčanmi prehralo 3:4 a 5:8. Oba sa z prevádzkových dôvodov konali na ihrisku suveréna základnej časti aj doterajšieho priebehu play off.

ŠK 1. FBC vo štvrťfinálovom derby proti FBK AS Trenčín a potom aj v semifinálovej konfrontácii s ŠK Lido Prírodovedec Bratislava potreboval na postup len tri stretnutia.

V súvislosti s Tsunami to platilo medzi najlepšou osmičkou proti Grasshoppers AC UNIZA Žilina, v semifinále však Záhoráci museli predviesť obrat z 0:2 na zápasy na úkor FaBK ATU Košice.

V rozhodujúcom piatom dueli v stredu doma triumfovali 4:3 po samostatných nájazdoch.

Horecký: Určite vopred neskladáme zbrane

"Tú vyrovnanú a dramatickú semifinálovú sériu paradoxne vnímame ako našu výhodu proti oddýchnutejšiemu finálovému súperovi: sme totiž v 'laufe' a dobre nastavení," povedal obranca Tsunami Jakub Horecký.

"Vo finále nastúpime proti najkvalitnejšiemu tímu súťaže podľa výsledkov základnej časti i priebehu play off. Očakávam veľmi náročné súboje, ale určite vopred neskladáme zbrane. Sme veľmi dobre pripravení, budeme bojovať do poslednej chvíle a verím, že môžeme prekvapiť celé florbalové Slovensko," dodal Horecký.

"Celou sezónou vrátane doterajšieho priebehu play off sme prechádzali hladko. V podstate už od začiatku základnej časti sme kraľovali extraligovému pelotónu.

Iné ambície ako majstrovské teda asi ani nemôžeme mať: je to úplne legitímne. Do finálovej série pôjdeme ako favoriti s pokorou, vierou vo vlastné sily a obrovským odhodlaním zvládnuť posledný krok," vyhlásil asistent trénera Trenčanov Juraj Lamačka.

"Nehodláme rozdávať nejaké velikášske vyhlásenia, sme však nachystaní odrobiť si ten titul s chuťou a energiou na ihrisku. Tešíme sa na to, čo je pred nami, a všetci chalani túžia uspieť. Keď každý predvedie, na čo má, nevidím dôvod na skepsu či obavy," uzavrel Lamačka.

Extraliga mužov - program finále play off

/hrá sa na tri víťazné zápasy/

1. zápas - sobota 9. apríla (17.00 h): ŠK 1. FBC Florbal Trenčín - Tsunami Záhorská Bystrica (MŠH Trenčín - veľká hala)

2. zápas - nedeľa 10. apríla (17.00 h): ŠK 1. FBC Florbal Trenčín - Tsunami Záhorská Bystrica (MŠH Trenčín - veľká hala)

3. zápas - sobota 16. apríla (čas stanovia neskôr): Tsunami Záhorská Bystrica - ŠK 1. FBC Florbal Trenčín (ŠH Záhorská Bystrica)

prípadný 4. zápas - nedeľa 17. apríla (čas stanovia neskôr): Tsunami Záhorská Bystrica - ŠK 1. FBC Florbal Trenčín (ŠH Záhorská Bystrica)

prípadný rozhodujúci 5. zápas - streda 20. apríla (čas stanovia neskôr): ŠK 1. FBC Florbal Trenčín - Tsunami Záhorská Bystrica (MŠH Trenčín - veľká hala)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Začína sa finále extraligy mužov, favoritom je obhajca titulu