Finále nezačal dobre, pomohla mu prestávka. Zatko získal titul po súboji generácií

Vladimír Zatko sa stal víťazom jarnej Niké Dart Ligy 2024.
Vladimír Zatko sa stal víťazom jarnej Niké Dart Ligy 2024. (Autor: Šípky Nitra/ facebook)
Sportnet|3. jún 2024 o 18:55

Vladimír Zatko vyhral jarnú časť Niké Dart Ligy 2024.

DUBNICA. Elitná slovenská súťaž v šípkach Niké Dart Liga spoznala svojho víťaza. Jarnú časť ovládol Vladimír Zatko z DC Garmond Nitra. 

Od začiatku súťaže si držal najvyšší priemer, v závere základnej časti sa vyhupol na prvú priečku a najlepšie zvládol aj kľúčové zápasy v play-off.

Vo štvrťfinále si bez väčších problémov poradil s Karolom Krnáčom 7:2 a v boji o finále zviedol dramatický súboj s Ľubošom Pivarčom. 

Pivarč, štvrťfinálový premožiteľ Juraja Vindiša (7:5), vzdoroval víťazovi základnej časti do posledného legu, ale napokon Zatkovi podľahol 8:9.

Maximálny počet sedemnástich legov sa odohral aj v druhom semifinále. Miroslav Rajnoha si tesne poradil s Tomislavom Rosandićom, a tak sa vo finále stretli hráči, ktorých v základnej časti delilo len skóre. 

Pred televíznymi kamerami išlo na hlavnom pódiu o súboj dvoch generácii. Otázka teda znela: Zvíťazí skúsenosť alebo mladícka dravosť?

Vladimír Zatko hádže na terč vo finále Niké Dart Ligy proti Miroslavovi Rajnohovi.
Vladimír Zatko hádže na terč vo finále Niké Dart Ligy proti Miroslavovi Rajnohovi. (Autor: Šípky Nitra/ facebook)

Do finále vstúpil lepšie Rajnoha, ktorý to na dosť nervózne hrajúceho Zatka od začiatku rozbalil a do prvej prestávky odchádzal s náskokom 4:1. 

Zatkovi prestávka pomohla. Druhú hraciu časť vyhral rovnakým skóre ako Rajnoha tú prvú, a tak bol stav finálového zápasu razom vyrovnaný 5:5.

Po druhej prestávke už Vladimír Zatko nenechal nič na náhodu. Pokračoval v zbieraní legov a napokon ich od nepriaznivého stavu 3:5 vyhral šesť po sebe.

Rajhona si za stavu 5:9 ešte uchmatol jeden leg, ale na obrat to bolo málo. Následne Zatko zatvorením cez double 10 ukončil zápas vo svoj prospech.

VIDEO: Vladimír Zatko premenil double 10 a ovládol Niké Dart Ligu

Zopárkrát si víťazne zakričal, niekoľkokrát poskočil a potom si prevzal trofej za zaslúžené víťazstvo v jarnej časti Niké Dart Ligy 2024.

Striebornému Rajnohovi k titulu nepomohlo ani sedem 180-tiek, ktoré naházal v play-off. Išlo o polovicu maximálnych hodov počas finálového večera.

Najvyšším zatvorením sa zaskvel Ľuboš Pivarč - 154 bodov zavrel v pre neho smolnom semifinále, v ktorom tesne nestačil na neskoršieho víťaza.

Výsledky play-off jarnej Niké Dart Ligy 2024

Štvrťfinále:

  • Vladimír Zatko - Karol Krnáč 7:2
  • Miroslav Rajnoha - Štefan Hájek 7:4
  • Jurij Gosár - Tomislav Rosandić 5:7
  • Juraj Vindiš - Ľuboš Pivarč 5:7

Semifinále:

  • Vladimír Zatko - Ľuboš Pivarč 9:8
  • Miroslav Rajnoha - Tomislav Rosandić 9:8

Finále:

  • Vladimír Zatko - Miroslav Rajnoha 10:6
Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Finále nezačal dobre, pomohla mu prestávka. Zatko získal titul po súboji generácií