28.07.2021 02:00
Deň 5
Tokio 2020
Koniec

Bilesová sa odhlásila aj z viacboja. Neodstúpila pre zranenie

Americká gymnastka Simone Bilesová na OH v Tokiu 2020.
Americká gymnastka Simone Bilesová na OH v Tokiu 2020. (Autor: SITA/AP)
TASR|28. júl 2021 o 09:53

Američanka ešte zvažuje štart vo finále jednotlivých náradí.

TOKIO. Americká gymnastická hviezda Simone Bilesová sa odhlásila z finále viacboja jednotlivkýň na olympijských hrách v Tokiu, v ktorom mala obhajovať zlatú medailu z Ria de Janeiro.

Vedenie Americkej gymnastickej federácie (USA Gymnastics) o tom informovalo na twitteri.

Bilesová nedokončila utorňajšie finále viacboja družstiev. Na preskoku spravila chybu a na ďalších náradiach sa už nepredstavila.

Štvornásobná zlatá medailistka z OH 2016 neskôr priznala, že neodstúpila primárne pre zranenie. Za jej rozhodnutím sú najmä veľké očakávania. 

"Na prvom mieste musí byť mentálne zdravie. Ak to tak nebude, tak nemôžete uspieť, aj akokoľvek to budete chcieť," tvrdila Bilesová na tlačovej konferencii po tímovej súťaži,

Situáciu po úvodnom neúspešnom vystúpení na preskoku nezvládla najmä psychicky.

Najväčšia osobnosť ženskej gymnastiky v ďalšom priebehu OH plánovala štartovať vo finále na všetkých štyroch náradiach, jej stav budú lekári posudzovať na dennej báze.

"Po ďalšom lekárskom vyšetrení sa Simone Bilesová odhlásila z individuálneho viacboja. Z celého srdca podporujeme jej rozhodnutie a tlieskame jej statočnosti pri určení si priority, ktorou je jej zdravie. Svojou odvahou opäť ukázala, prečo je pre mnohých vzorom," uviedla v stanovisku USA Gymnastics.

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Športová gymnastika»Bilesová sa odhlásila aj z viacboja. Neodstúpila pre zranenie