Z Gira odstúpil ďalší favorit, dôvodom je koronavírus

Britský cyklista Simon Yates.
Britský cyklista Simon Yates. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. okt 2020 o 10:20

Jeho zdravie je pre tím prvoradé.

GIOVINAZZO. Britský cyklista Simon Yates mal na Giro d'Italia 2020 pozitívny test na koronavírus a pred sobotňajšou 8. etapou odstúpil z pretekov.

Jazdec tímu Mitchelton-Scott figuroval v celkovom poradí na priebežnom 21. mieste so stratou 3:52 min na lídra Joaa Almeidu.

Informovala o tom agentúra AFP.

Vedenie austrálskeho tímu v sobotu ráno potvrdilo, že Yates nebude pokračovať na Gire. Dvadsaťosemročný cyklista mal po 7. etape mierne príznaky ochorenia a následné testy potvrdili, že sa nakazil koronavírusom.

Podľa tímového lekára Mattea Beltemacchiho sa Yates cíti celkovo dobre, počas testovania ho izolovali v hotelovej izbe a teraz bude pokračovať v karanténe.

"Každý deň meriame našim jazdcom teplotu a Simon ju mal v piatok mierne zvýšenú," informoval Beltemacchi.

Yates sa pred Girom prezentoval vo výbornej forme, keď vyhral nedávne preteky Tirreno-Adriatico. V roku 2018 sa stal celkovým víťazom Vuelty.

"Simon sa po prejavení symptómov podrobil opakovanému RT-PCR testu, ktorý bol pozitívny. Jeho zdravie je našou hlavnou obavou, našťastie, príznaky má iba mierne, inak je na tom dobre.

Ostatní pretekári mali testy negatívne. Situáciu budeme pozorne monitorovať a v najbližších dňoch podstúpime ďalšie testy," uviedol tím Mitchelton-Scott vo svojom vyhlásení.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Giro d'Italia»Z Gira odstúpil ďalší favorit, dôvodom je koronavírus