Sevilla o 4. triumf v Copa del Rey, Getafe prvýkrát vo finále

SITA|22. jún 2007 o 11:45

MADRID 22. júna (SITA) - Stretnutiami záverečného 38. kola sa síce v uplynulú nedeľu uzavrela ligová sezóna 2006/07 v Primera División (majstrom sa v strhujúcom finiši stal Real Madrid), futbaloví priaznivci ...

MADRID 22. júna (SITA) - Stretnutiami záverečného 38. kola sa síce v uplynulú nedeľu uzavrela ligová sezóna 2006/07 v Primera División (majstrom sa v strhujúcom finiši stal Real Madrid), futbaloví priaznivci na Pyrenejskom polostrove však majú ešte jeden vrchol končiaceho sa ročníka pred sebou. V sobotu 23. júna o 22.00 h SELČ je totiž v domovskom stánku majstrovského "bieleho baletu", na Štadióne Santiaga Bernabéua v Madride, na programe finálový zápas španielskeho Kráľovského pohára medzi FC Sevilla a Getafe CF.

Jednoznačným favoritom tohto duelu je tím z Andalúzie, ktorý prežíva pravdepodobne najúspešnejšiu sezónu v histórii klubu. Zverenci trénera Juandeho Ramosa totiž triumfovali v tohtoročnej edícii Pohára UEFA a len ako druhé mužstvo v histórii (predtým Real Madrid) obhájili celkové víťazstvo v tejto súťaži. V domácej Primera División obsadili Sevillčania tretiu priečku, čo je ich najlepšie umiestnenie v lige od roku 1970, a to dokonca ešte aj pred posledným kolom boli v hre o titul. Zásluhou tohto umiestnenia si FC Sevilla vybojovala účasť v treťom predkole Ligy majstrov 2007/08, v najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaži na starom kontinente tak budú účinkovať premiérovo od roku 1957. "Napriek všetkým týmto úspechom sa obávam o atmosféru v tíme. Nemyslím si, že teraz sme najlepšie pripravení na takéto finále. Vyzerá to tak, že všetci chcú prísť do Madridu oslavovať náš úspech, no my musíme najskôr predovšetkým zvíťaziť. Nikto si ani len náznakom nepripúšťa, že by sme mohli v tomto stretnutí aj prehrať," povedal Juande Ramos, tréner trojnásobného víťaza Copa del Rey (naposledy však Sevilla triumfovala v roku

Naproti tomu Getafe, mužstvo z predmestia Madridu, sa do finále Kráľovského pohára prebojovalo po prvý raz v histórii klubu. V práve skončenom ročníku domácej najvyššej súťaže však skončilo na deviatom mieste a určite ho teda netreba podceňovať. Navyše, zverenci trénera Bernda Schustera si na ceste do finále poradili nielen s Valenciou a Osasunou, ale v semifinále vyradili aj FC Barcelona po "bláznivých výsledkoch" 2:5 (v) a 4:0 (d). "Každý, kto sa aspoň trochu vyzná vo futbale, vie, že Getafe určite nebude ľahkým súperom," povedal stopér madridských "Los Azulones" David Belenguer.

Pikantériou súboja bude aj fakt, že španielske médiá už s určitosťou vyhlasujú, že novým kormidelníkom Realu Madrid bude od budúcej sezóny nemecký kouč sediaci momentálne na lavičke Getafe Bernd Schuster. A práve na štadióne kráľovského veľkoklubu sa finále Copa del Rey uskutoční. Štyridsaťsedemročný rodák z Augsburgu sa tak môže zoznámiť so svojím avizovaným budúcim pôsobiskom.


Finále Copa Del Rey 2006/07: FC Sevilla - Getafe CF (22.00 h SELČ)


Nachádzate sa tu:
Domov