Séria Manchesteru United sa skončila, prehral prvý raz od októbra

Danny Welbeck (štvrtý sprava) strieľa gól do siete Manchesteru United.
Danny Welbeck (štvrtý sprava) strieľa gól do siete Manchesteru United. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. máj 2017 o 21:26

Podľa mojej mienky Arsenal nebol lepší ako my, tvrdí tréner Manchesteru United Jose Mourinho.

LONDÝN. Futbalisti londýnskeho Arsenalu ešte živia nádej na umiestnenie v prvej štvorke Premier League, ktoré zaručuje účasť v budúcom ročníku Ligy majstrov.

V nedeľňajšom šlágri 36. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže zdolali piaty Manchester United 2:0 (0:0) a priblížili sa mu na rozdiel dvoch bodov.

Som sklamaný iba z výsledku, nie z hry. Dobre sme bránili, usilovali sme sa a o víťazstvo. Podľa mojej mienky Arsenal nebol lepší ako my.


Jose Mourinho, tréner Manchesteru United

Na štvrtý Manchester City majú šesťbodové manko, ale v porovnaní s oboma klubmi odohrali o jeden zápas menej.

Nádej na dobrý koniec

Tréner United José Mourinho sa rozhodol použiť rotačný systém - a to vo veľkom rozsahu. Oproti zápasu Európskej ligy so Celtou Vigo zmenil zostavu až na ôsmich postoch. V základe sa objavil Wayne Rooney či 19-ročný obranca Axel Tuanzebe.

Rodák z Demokratickej republiky Kongo nastúpil v najvyššej súťaži Premier League iba na svoj druhý zápas. A prvý raz sa predstavil od začiatku.

Defenzívna taktika United - oblečeným netradične do modrých farieb - v prvom polčase vychádzala. Arsenal držali na dištanc. A keď sa už domáci dostali k zakončeniu, niekoľko pohotových zákrokov predviedol brankár David de Gea.

V 54. minúte však už bol bezmocný, keď Granit Xhaka vypálil z veľkej diaľky a lopta odrazená od chrbta Andera Herreru skončila v sieti.

Neuplynuli ani tri minúty a center Oxlada-Chamberlaina usmernil do brány spred päťky hlavou Danny Welbeck, bývalý hráč Manchestru United.

„Je skutočne dôležité, že sme vyhrali - vzhľadom na našu pozíciu. Vďaka tomuto víťazstvu máme nádej na dobrý koniec sezóny,“ povedal pre Sky Sports Welbeck.

Rodák z Manchestru sa nebránil gólovým oslavám proti bývalému klubu. „Vyrástol som na severozápade, je to pre mňa špeciálne miesto v živote. Keď však idem na trávnik, je to o práci. Keď skórujete, máte byť šťastný. Je to prirodzené,“ tvrdil.

Danny Welbeck čelil svojmu bývalému klubu.
Danny Welbeck čelil svojmu bývalému klubu. (Autor: TASR/AP)

Na štvrté miesto potrebujú pomoc

„Víťazstvo bolo vybudované na trpezlivosti. V prvom polčase na nás bolo vidno nervozitu, v druhom sme boli ostrejší a prišli góly. Je to dobrá výhra,“ hodnotil tréner Londýnčanov Arsene Wenger podľa televízie Sky Sports.

15

zápasov pred nedeľňajším víťazným sa Arsene Wenger netešil z víťazstva nad Josem Mourinhom.

Na otázku, čo hovorí na to, že konečne zdolal Mourinha v Premier League, odpovedal:

„Mali sme spolu aj veľa remíz a fantastické tímy, ktoré hrali proti sebe. Nie je to manažér proti manažérovi," vyhlásil Wenger.

Wenger zdolal svojho trénerského soka po pätnástich súťažných zápasoch a v sedemnástej vzájomnej konfrontácii. Predtým ho pokoril iba raz - v Community Shield. O vyhliadkach skončiť v Top 4 povedal:

„Je tu matematická šanca, ale budeme potrebovať trocha pomoci.“

Séria United sa skončila

Hostia nedokázali na nepriaznivý vývoj zareagovať. Nepomohol ani príchod útočníka Marcusa Rashforda - a tak našli premožiteľa v Premier League po dvadsiatich piatich zápasoch bez prehry.

Naposledy podľahli v lige 23. októbra 2016 na Stamford Bridge proti Chelsea.

Tréner Manchestru United José Mourinho v televíznom interview skonštatoval: „Som sklamaný iba z výsledku, nie z hry," rozhovoril sa Portugalčan.

"Videl som niekoľko výborných individuálnych výkonov v našom tíme. Dobre sme bránili, usilovali sa o víťazstvo. Podľa mojej mienky Arsenal nebol lepší ako my."

Manchester United si v boji o prvú štvorku nepolepšil, ale má aj inú možnosť, ako si vybojovať účasť v budúcom ročníku Ligy majstrov - vyhrať Európsku ligu, v ktorej má dobré šance prebojovať sa do finále.

Celkom zreteľne sa práve na túto métu sústredí v závere sezóny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Séria Manchesteru United sa skončila, prehral prvý raz od októbra