Škriniarov Inter sa dostal na čelo Serie A, Caliagri nevyhralo od novembra

Hráči Inter Miláno.
Hráči Inter Miláno. (Zdroj: SITA/AP)
TASR|14. feb 2021 o 18:00

Výsledky 22. kola talianskej Serii A.

AKTUALIZOVANÉ o 22:59

RÍM. Futbalisti Interu Miláno sa dostali na čelo talianskej Serie A. V nedeľnom šlágri 22. kola vyhrali nad Laziom Rím 3:1 a v tabuľke o bod predstihli mestského rivala AC.

Dva góly a asistenciu zaznamenal za domácich Romelu Lukaku, slovenský obranca Milan Škriniar odohral v ich drese celý zápas.

Inter využil sobotňajšie zaváhanie milánskeho AC na ihrisku Spezie. Už v prvom polčase si vypracoval dvojgólový náskok, postaral sa o to Lukaku.

Belgický kanonier najskôr otvoril skóre v 22. minúte z penalty a tesne pred prestávkou sa ocitol po odrazenej lopte sám pred Pepem Reinom a pridal druhý gól. Lazio v 62. minúte znížilo, keď Gonzalo Escalante šťastne tečoval strelu z priameho kopu, no vzápätí po brejku a prihrávke Lukakua potvrdil triumf domácich Lautaro Martinez.

Lazio prehralo v lige prvýkrát od decembra, v šiestich predchádzajúcich súbojoch získalo vždy tri body. V tabuľke mu patrí 7. pozícia.

Atalanta Bergamo uspela na ihirsku Cagliari 1:0. Víťazný gól strelil v 90. minúte Luis Muriel. Domáci natiahli šnúru bez výhry na pätnásť zápasov, naposledy bodovali naplno 7. novembra. Atalanta je šiesta.

Hráči AS Rím zvíťazili nad Udinese Calcio 3:0. O zisku troch bodov rozhodli už v prvom polčase, keď sa v 5. a 25. minúte presadil Jordan Veretout, druhý zásah dosiahol z jedenástky. Konečné skóre stanovil v nadstavenom čase duelu Pedro. Rimania sú na tretej priečke so sedembodovým mankom na Inter.

Sassuolo ukončilo päťzápasovú sériu bez víťazstva, keď triumfovalo v Crotone 2:1. Na lavičke hostí bol aj slovenský reprezentant Lukáš Haraslín, ale do zápasu nezasiahol.

Serie A - 22. kolo:

Inter Miláno - Lazio Rím 3:1 (2:0)

Góly: 22. a 45. Lukaku (prvý z 11m), 64. Lautaro Martinez - 61. Escalante

/M. Škriniar (Inter) odohral celý zápas/

Crotone - Sassuolo 1:2 (1:1)

Góly: 26, Ounas - 14. Berardi, 49. Caputo (z 11 m)

/L. Haraslín (Sassuolo) sedel na lavičke náhradníkov/

Cagliari - Atalanta Bergamo 0:1 (0:0)

Gól: 90. Muriel

Sampdoria Janov - Fiorentina 2:1 (1:1)

Góly: 31. Keita, 71. Quagliarella - 37. Vlahovič

AS Rím - Udinese Calcio 3:0 (2:0)

Góly: 5. a 25. Veretout (druhý z 11 m), 90.+3 Pedro





Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Škriniarov Inter sa dostal na čelo Serie A, Caliagri nevyhralo od novembra