Spartak deklasoval Senicu aj v odvete, finále pohára prinesie veľký súboj

Radosť hráčov FC Spartak Trnava.
Radosť hráčov FC Spartak Trnava. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|20. apr 2022 o 21:21 (aktualizované 20. apr 2022 o 21:45)

Trnava vyzve v poslednom zápase Slovan Bratislava.

Slovnaft Cup - odveta semifinále

Senica - Spartak Trnava 0:4

/prvý zápas 0:3, postúpila Trnava/

Góly: 1. Yusuf, 20. Ramadan, 60. Iván (z 11 m), 68. Olejník

Senica: Chropovský - Koprna, Mihál, Mayounga, Anaba (80. Vrablic) - Mašulovič, Ouattara (46. Niarchos) - Vikri (64. Kudláč), Duda (64. Bíly), Sulaeman - J. Buchel (80. Prelec)

Trnava: Kamenár - Čurma (61. Jendrek), Škrtel (61. Ujlaky), Kóša, Bolaji - Procházka (46. Bukata) - Iván, Ramadan, Vlasko (61. Ristovski), Yusuf (46. Kozak) - Olejník

615 divákov

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

SENICA. Futbalisti Spartaka Trnava suverénne postúpili do finále národného pohára Slovnaft Cup. Zápas na ihrisku FK Senica vyhrali 4:0 a potvrdili jasné víťazstvo (3:0) z prvého zápasu.

V súboji o trofej sa 8. mája stretnú s jej obhajcom ŠK Slovan Bratislava, ktorý vyradil v utorok AS Trenčín. Dejisko zápasu zatiaľ nie je známe.

Domáci tím viedol doterajší šéftréner senickej mládeže Jiří Pecha. V zostave nastúpilo viacero dorastencov, ale aj niekoľko hráčov, ktorí cez víkend nehrali a hovorilo sa o ich konci v tíme.

Priebeh zápasu Senica - Trnava

I. polčas:

Seničania nedokázali zdramatizovať dvojzápas, naopak, Trnavčania napriek pohodlnému náskoku z domáceho duelu neponechali nič na náhodu a expresne rozhodli aj o osude odvety.

Hneď v úvodnej minúte sa na prvé krídlo prihnal Olejník, loptu si v šprinte prebral Iván, ten poslal prízemnú prihrávku pred bránku na nabiehajúceho Yusufa, ktorý tiesnený defenzívou otvoril skóre.

Senica si naďalej nevedela dať rady s rýchlostnými typmi Trnavy. Jediný záblesk domácej ofenzívy mal Buchel, no zoči-voči brankárovi Kamenárovi si loptu nespracoval ideálne a v poslednej chvíli stihol zakročiť Kóša.

V 20. minúte pridali hostia ďalší zásah, v súperovej šestnástke čakali vo veľkom počte na center z ľavej strany, ten si našiel Ramadana, ktorý prudkým volejom s prispením žrde prekonal Chropovského.

II. polčas:

Ani v druhom polčase sa jednostranný obraz hry nezmenil. Spartak kontroloval priebeh a domácich priveľmi nepúšťal na svoju polovicu.

V 60. minúte utrpela Senica ďalšiu ranu, Koprna sa pri obrannom zákroku uhýbal spoluhráčovi, no VAR odhalil, že nešťastne zahral rukou, a hlavný rozhodca Smolák po prezretí videozáznamu nariadil jedenástku. Premenil ju Iván.

Na opačnom konci zahrozil jedine striedajúci Niarchos, ktorého tečovaný pokus išiel tesne vedľa hosťujúcej bránky.

Ináč sa však "andeli" bavili jedným útokom za druhým a onedlho v ich tábore opäť prepukli gólové oslavy.

Na Chropovského sa osamotene vyrútili dvaja Trnavčania, senický brankár ešte vyrazil tutovku striedajúceho Ristovského, ale bez pomoci obrancov nemal nárok na dorážku Olejníka.

Spartak dohral takmer exhibične, v nadstavenom čase ešte Chropovský vyrazil delovku Ristovského a Koprna zblokoval dorážku Olejníka.

Hlasy po zápase:

/zdroj: JOJ Šport/

Jiří Pecha, tréner FK Senica: "V prvom rade blahoželáme súperovi k postupu do finále, predviedol veľmi dobrý výkon. My sme si niečo v šatni povedali a som spokojný s tým, ako sme zápas odohrali. Vieme, aká kvalita stála proti nám. Pre mladých hráčov to bola veľká skúsenosť, vekom sú to dorastenci a každý takýto zápas ich posunie ďalej. Musíme stáť nohami na zemi. Chceli sme to dnes dohrať so cťou a myslím si, že sa nám to podarilo."

Michal Gašparík, tréner Spartaka Trnava: "Senica má svoje problémy, mali sme to uľahčené. Celkový rezultát hovorí sám za seba. Tešíme sa, že sme sa dostali do vytúženého finále. Spravíme všetko pre to, aby sme v ňom porazili Slovan. Otázne však je, kde sa bude hrať, hoci sme už pred niekoľkými mesiacmi ako jediní požiadali, aby sa hralo u nás. Finále je už za dva týždne a my nevieme kde. Vlani bolo na Slovane a ja som zvedavý, kde bude tento rok..."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Spartak deklasoval Senicu aj v odvete, finále pohára prinesie veľký súboj