Semifinále Nadala proti Murrayovi prerušené

SITA|6. sep 2008 o 21:06

Švajčiarsky tenista Roger Federer zatiaľ nepozná svojho súpera vo finále dvojhry mužov na US Open v New Yorku (dotácia 20,657 mil. USD, tvrdý povrch DecoTurf II). Druhý ...

NEW YORK 6. septembra (SITA) - Švajčiarsky tenista Roger Federer zatiaľ nepozná svojho súpera vo finále dvojhry mužov na US Open v New Yorku (dotácia 20,657 mil. USD, tvrdý povrch DecoTurf II).

Druhý semifinálový zápas na záverečnom grandslamovom tenisovom turnaji roka medzi najvyššie nasadeným Španielom Rafaelom Nadalom a šestkou žrebu, Britom Andym Murrayom prerušili za stavu 6:2, 7:6 (5) a 2:3* z pohľadu Murraya. Dôvodom je nepriaznivé počasie, začínajúci sa dážď a obavy spojené z príchodu tropickej búrky Hanna. Práve preto organizátori presunuli súboj Nadala s Murrayom z centrálneho dvorca Arthura Asha na dvorec Louisa Armstronga a povolili jeho skorší začiatok. Murray v prvých dvoch setoch zaskočil favorita skvelým podaním a celkovo odvážnou útočnou hrou a prekvapujúco sa ujal vedenia 2:0. V treťom dejstve Nadal hneď v úvode konečne po prvý raz zobral súperovi servis a zatiaľ si udržiava výhodu jedného brejku. Ani jeden z dvojice Nadal - Murray ešte nehral vo finále US Open, zatiaľ čo Federer na 127. ročníku majstrovstiev USA v tenise obhajuje triumfy z predchádzajúcich štyroch rokov.

Dvojhra mužov - semifinále:

Rafael Nadal (1-Šp.) - Andy Murray (6-V. Brit.) 2:6, 6:7 (5), 3:2 - prerušené pre nepriaznivé počasie

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Semifinále Nadala proti Murrayovi prerušené