Šéf zaviedol vojenský režim, Neapol a Hamšík hrali senzačne

Hamšík dal dva góly.
Hamšík dal dva góly. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|17. apr 2015 o 12:58

Najproduktívnejší Slovák boduje v priemere každých stošesť minút.

BRATISLAVA. Pred pár dňami zaviedol majiteľ SSC Neapol známy filmový producent Aurelio De Laurentiis tvrdý režim a futbalistov zavrel do tréningového kempu.

Tím sa nasťahoval do hotela, v ktorom podľa správ z talianskych médií chýbala kuchyňa a netiekla teplá voda. Niektorí hráči si tak údajne museli objednávať dovoz jedla z neďalekých reštaurácií, pretože mali zákaz opúšťať izby.

„Neapol je mesto plné lákadiel a teraz je čas sa maximálne sústrediť. Úspech je vždy založený na disciplíne, " napísal De Laurentiis na svoj twitterovom účet.

„Moji kolegovia nemusia súhlasiť, ale konečné rozhodnutia robím ja,“ dodal klubový šéf. Veril, že futbalistov donúti k maximálnemu úsiliu. A zdá, že mu to vyšlo.

Neapol v prvom zápase štvrťfinále Európskej ligy nečakane ľahko vyhral na pôde Wolfsburgu 4:1.

Hrdina Hamšík

A hlavnou postavou a mužom zápasu bol Marek Hamšík. Najprv založil akciu pri ktorej dal útočník Higuáin prvý gól a ďalšie dva pridal Slovák sám.

„Bol to fantastický výkon celého tímu,“ vravel Hamšík. Žiaden futbalista v slovenských dejinách nemal nikdy takú vysokú cenu ako on.

Sme veľmi šťastní. Hrali sme výborne, okrem štyroch gólov sme nevyužili ďalšie šance. Kto by to povedal pred začiatkom? Boli sme od prvého hvizdu rozhodcu koncentrovaní a odhodlaní urobiť všetko pre dobrý výsledok," dodal pre svoju oficiálnu webovú stránku Hamšík, ktorého pri odchode z ihriska vyprevadil obrovský potlesk.

Slovák, ktorý je v Neapole kapitánom strelil v seniorskej klubovej kariére už stojeden gólov. „Je to krásne číslo, zdolal som magickú hranicu. Poďakovanie patrí aj spoluhráčom," dodal Hamšík.

Za Neapol dal 88 gólov, 12 pridal za Bresciu a jeden ešte ako sedemnásťročný mladík za vtedy druholigový Slovan.

Skvelá forma

Kým v minulosti Hamšík zvykol v Neapole pôsobiť bez striedania a v roku 2013 odohral najviac minút zo všetkých hráčov Serie A, za trénera Beníteza nie je až taký vyťažený.

Kouč je známy, že hráčov často rotuje. Hamšík nastúpil v Európskej lige proti Wolfsburgu v tomto roku iba prvýkrát v základnej zostave. Keď však dostane šancu, zvyčajne hra Neapola ožije a niečo vymyslí.

Od štartu roka 2015 má dobrú formu. Strelil šesť gólov, na päť prihral.V priemere každých stošesť minút buď gól dá, alebo aspoň naň prihrá.

Celkovo zaznamenal v tejto sezóne už jedenásť gólov a na rovnaký počet aj prihral.

Laurentiisa naštvala nedávna prehra v semifinále Talianskeho pohára s Laziom, ktorá zavŕšila päťzápasovú sériu bez víťazstva. Ambiciózny šéf sa teraz upol na jediný cieľ: vyhrať Európsku ligu. Neapol kúpil v roku 2004, keď bol finančne na dne - a doviedol ho z tretej ligy až na špicu Serie A.

Na triumf v Európskom pohári čaká klub od roku 1989, keď pohár UEFA vyhrala partia šéfovaná Diegom Maradonom.

Podľa talianskych médii už tréner Benítez stratil dôveru šéfa klubu a po sezóne bude musieť odísť.

Ideálna jedenástka prvých štvrťfinálových zápasov Európskej ligy 2014/2015 (zdroj: uefa.com):

Matthew Ryan (FC Bruggy/Belg.) - Danilo Aparecido da Silva (Dynamo Kyjev/Ukr.), Douglas Silva Bacelar (Dnipro Dnipropetrovsk/Ukr.), Miguel Britos (SSC Neapol/Tal.) - Gökhan Inler, MAREK HAMŠÍK (obaja SSC Neapol/Tal.), Denis Suárez (FC Sevilla/Šp.), Aleksandr Riazancev (Zenit Petrohrad/Rus.) - Mamadou Obbi Oulare (FC Bruggy/Belg.), Gonzalo Higuaín (SSC Neapol/Tal.), Mohamed Salah (AC Fiorentina/Tal.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Šéf zaviedol vojenský režim, Neapol a Hamšík hrali senzačne