Šebo s premiérovým "francúzskym" gólom

SITA|27. sep 2007 o 13:01

PARÍŽ 27. septembra (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Filip Šebo sa po mesiaci od svojho príchodu do kádra francúzskeho prvoligistu FC Valenciennes zo škótskeho Rangers FC dočkal konečne ...

PARÍŽ 27. septembra (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Filip Šebo sa po mesiaci od svojho príchodu do kádra francúzskeho prvoligistu FC Valenciennes zo škótskeho Rangers FC dočkal konečne aj premiérového gólu. Dvadsaťtriročný rodák z Bratislavy (nar. 24. februára 1984) skóroval v stredajšom šestnásťfinálovom stretnutí Francúzskeho pohára proti FC Sochaux, keď v 61. min strelil víťazný gól duelu na 2:1, čím sa postaral o postup svojho tímu do ďalšej fázy tejto súťaže.

Ako informuje oficiálna internetová stránka bývalého hráča 1. FC Kolín, Interu Bratislava, Artmedie Bratislava, Austrie Viedeň a už spomínaného Rangers FC www.filipsebo.com, svoj prvý presný zásah za "rouge et blanc" oslávil zaujímavým, no veľmi pekným spôsobom - trikrát pobozkal nápis family (v preklade rodina, pozn.), ktorý má vytetovaný na pravom zápästí. "Gól by som chcel venovať sestre Martine, ale aj mojej ´pravej ruke´ a mediálnemu manažérovi v jednej osobe Michalovi Matejovičovi k jeho 23. narodeninám," povedal po stretnutí šťastný strelec, ktorý má v slovenskom reprezentačnom drese zatiaľ úctyhodnú bilanciu päť zápasov a päť gólov.

Šebo nastúpil v útoku s jeho rovesníkom a odchovancom Nice Francúzom Audelom a už v 21. min poslal vizitku brankárovi hostí Richertovi, keď pálil tesne nad bránku. O štyri minúty sa už domáci dočkali, strelou z 25 metrov poslal Valenciennes do vedenia Mater. Dve minúty po prestávke síce vyrovnal Isabey, no po hodine hry už prišla Šebova chvíľa. Z pravej strany presne odcentroval Grégory Pujol a slovenský kanonier poslal loptu nezadržateľne do siete. "Som rád, že to tam konečne padlo a dúfam, že gólov príde ešte oveľa viac. V zápase sme mali prevahu a zaslúžili sme si postúpiť. Cez víkend sme v lige zdolali Monaco a naša forma je výborná, čo potvrdzuje aj umiestnenie v tabuľke," dodal Filip Šebo.


Nachádzate sa tu:
Domov