Sebavedomá maďarská jednotka: Proti Slovákom vyhráme 3:2

Attila Balázs.
Attila Balázs. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|31. jan 2017 o 18:23

Márton Fucsovics verí, že Maďari v zápase Davisovho pohára zdolajú favorizovaných Slovákov.

Hoci aj štvrtý hráč Slovenska Andej Martin (135.) má vo svetovom rebríčku lepšie postavenie ako najlepší tenista tímu hostí MÁRTON FUCSOVICS (159.), maďarský tím chce vo víkendovom zápase Davis Cupu prekvapiť a zvíťaziť.

Slováci slávia víťazstvo nad Maďarskom: fotogaléria

2.2.2017

Vlani Slovensko bez svojich najlepších tenistov Martina Kližana a Lukáša Lacka vyhralo nad Maďarskom v Budapešti 3:0. Čo očakávate od súboja v Bratislave?

„Dúfam, že to bude celkom iný zápas a tentoraz budeme úspešnejší my. V Budapešti sa hralo vonku na antuke, teraz nastúpime v hale na kurte s tvrdým povrchom. V utorňajšom tréningu som si ho vyskúšal prvý raz a hneď som si naň zvykol. Je dostatočne rýchly, pasuje aj mojim spoluhráčom."

Ako sa maďarský tím chce dostať k trom bodom potrebným na víťazstvo?

„Je jasné, že Slovensko v najsilnejšej zostave je pred víkendom veľkým favoritom. Ale Davis Cup je tímová súťaž a nie vždy rozhoduje svetový rebríček. Slováci hrajú doma, budú pod tlakom. My môžeme hrať uvoľnene. Ak bude po piatkovom prvom dni stav 1:1, bude to v nasledujúcich zápasoch veľmi zaujímavé."

Na troch turnajoch v úvode roka ste vyhrali len dva zápasy. Akú formu cítite?

„Na Australian Open som vypadol už v prvom kole kvalifikácie, okrem toho som nastúpil aj na dvoch challengeroch. Moja výkonnosť stúpa."

Na snímke zľava Levente Gödry, Attila Balázs, Gábor Köves, Márton Fucsovics a Gábor Borsos.
Na snímke zľava Levente Gödry, Attila Balázs, Gábor Köves, Márton Fucsovics a Gábor Borsos. (Autor: TASR)

V roku 2010 ste triumfovali v dvojhre na juniorke vo Wimbledone, predpovedali vám veľkú budúcnosť. Zatiaľ ste sa však nedostali do prvej svetovej stovky. V čom je problém?

„To je otázka, ktorú dostávam najčastejšie. Keď som mal osemnásť, myslel som si, že treba mať dobré údery, treba vedieť behať a budem stúpať. No je to zložitejšie. Teraz už viem, že sa musím zlepšiť aj po mentálnej stránke. Verím, že tento rok sa už dostanem do stovky. Mám 24 rokov, nemôžem márniť čas. Ak mi to vyjde, trúfnem si aj na top 50."

V maďarskom tíme je v Bratislave aj čerstvý víťaz juniorky na Australian Open Zsombor Piros. Spomenuli ste si pri ňom na svoje začiatky v Davis Cupe?

„Zsombor je veľmi talentovaný tenista, účasť v tíme si dohodol s kapitánom Gáborom Kövésom ešte pred turnajom v Melbourne. Bude nasávať atmosféru v tíme. Ja som začínal ako osemnásťročný v súboji s Lotyšskom. Som rád, že som pomohol tímu a v posledných troch sezónach sme sa zo 'štvrtej' prebojovali do 'druhej' ligy. Teraz je naším cieľom, aby sme sa tu udržali."

Rátate, že v susedskom súboji vás prídu povzbudiť fanúšikovia z Maďarska?

„Budú mať na to ideálnu príležitosť. Zatiaľ viem minimálne o troch - z rodnej Nyíregyházy prídu moji rodičia a brat."

Zatipujete si výsledok?

„Vyhráme 3:2."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Sebavedomá maďarská jednotka: Proti Slovákom vyhráme 3:2