Seattle Kraken podpísali svojho historicky prvého hráča

Oh My Hockey|12. máj 2021 o 20:43

Pre mnohých fanúšikov neznámy hráč sa od dnešného dňa môže pýšiť titulom prvý hráč histórie Seattlu Kraken. Budovanie totálne nového mužstva sa dnes začalo podpísaním Luka Henmana, útočníka z juniorskej QMJHL.

Henman ešte nikdy nehral medzi profesionálmi. V sezóne 2020/21 pôsobí v úlohe kapitína klubu Blainville-Boisbriand Armada. V základnej časti sa stal ich najproduktívnejším hráčom (43 bodov v 32 zápasoch), aktuálne hrá v play-off. 21-ročný kanadský center bol draftovaný v roku 2018 na 96. mieste Carolinou Hurricanes.

"Som neuveriteľne nadšený a poctený," zdieľal Henman svoje pocity v článku na klubovom webe. "Vo svoju hru mám dôveru. Teraz sa budem sústrediť na to, aby som ju ešte vylepšil."

Henman, ktorý podpísal trojročný nováčikovský kontrakt, pochádza z hokejovej rodiny. Novinku ihneď oznámil rodičom: "Nebol by som tam, kde som, bez svojich rodičov. Potom som volal mojim súrodencom (sestry majú 25 a 15 rokov, brat má 17, všetci hrajú hokej). Bol to skvelý deň. Najprv sme vyhrali zápas v predĺžení a potom som sa dozvedel túto správu."

Generálny manažér klubu Ron Francis dodáva, že hlavní skauti organizácie, medzi ktorými nesmie chýbať české meno Robert Kron, Luka poctivo sledovali a všetci sa zhodli, že je to talentovaný hráč s veľkým potenciálom. Francis dodáva, že sa im páči aj po povahovej stránke. Očakávajú, že časom zosilnie, aktuálne má pri výške 183 cm asi 76 kíl. Ocenil jeho šikovnosť, prehľad v hre i korčuľovanie.

Vo štvrtej sezóne v QMJHL si Henman zapísal nové maximum čo do počtu bodov (1,34) aj gólov (0,5) na zápas. Vlani zas pokoril celkové osobné maximá. V Seattli v ňom vidia prísľub do budúcna aj pre jeho progres na ľade i mimo neho.

"Nedokážem vyjadriť slovami, ako som vďačný, že vo mňa vložili dôveru," povedal Henman na margo novej zmluvy. "Zvyšok je na mne, musím dokázať, že tu právom patrím."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Seattle Kraken podpísali svojho historicky prvého hráča