Na Slovensku získal striebro, v NHL si vyslúžil prestížnu trofej

Útočník Sean Couturier a brankár Carey Price v akcii
Útočník Sean Couturier a brankár Carey Price v akcii (Autor: SITA/AP)
TASR|11. sep 2020 o 10:10

Selkeho trofej vyhral premiérovo.

EDMONTON. Kanadský hokejista Sean Couturier z tímu Philadelphia Flyers získal Selkeho trofej pre najlepšie brániaceho útočníka NHL.

V hlasovaní Asociácie profesionálnych hokejových novinárov (PHWA) uspel pred štvornásobným držiteľom ceny Patriceom Bergeronom z Bostonu Bruins a vlaňajším víťazom Ryanom O'Reillym zo St. Louis Blues.

Odborníci rozhodli jednoznačne

Couturier sa ocitol na 163 zo 170 hlasovacích lístkoch a až 117 hlasujúcich ho zaradilo na prvé miesto.

Dvadsaťsedemročný center bol v základnej časti 2019/2020 najlepší hráč súťaže na vhadzovaniach, kde dosiahol úspešnosť 59,6 percenta. V rámci svojho tímu mal najlepšiu bilanciu v hodnotení +/-, keď nazbieral 21 plusových bodov.

"Samozrejme, táto cena pre mňa veľa znamená. Je to skvelé ocenenie a obrovská pocta. Vždy som bol hrdý na to, že hrám kvalitne na oboch stranách klziska," povedal Couturier.

Vlani v Bratislave smútil

Sean Couturier získal Selkeho trofej prvýkrát v kariére. Z hráčov Philadelphie ju v minulosti dostali už iba Bobby Clarke (1982/83) a Dave Poulin (1986/87).

V roku 2019 nechýbal rodák z Phoenixu na MS v Bratislave a Košiciach, kde v drese Kanady získal striebornú medailu.

Bergeron vyšiel tentoraz naprázdno, s piatym ziskom trofeje by vytvoril nový ligový rekord. Medzi finalistami sa ocitol deviatu sezónu v sérii, čo sa doteraz nikomu nepodarilo. Informáciu priniesla agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Na Slovensku získal striebro, v NHL si vyslúžil prestížnu trofej