Potvrdil to už aj Infantino. Saudská Arábia zorganizuje MS vo futbale 2034

Gianni Infantino.
Gianni Infantino. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. nov 2023 o 12:37

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) potvrdil informáciu na sociálnej sieti.

BRATISLAVA. V roku 2034 sa futbalové majstrovstvá sveta mužov uskutočnia v Saudskej Arábii. Prostredníctvom instagramu to potvrdil prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino.

Strešný orgán svetového futbalu v utorok uviedol, že dostal oficiálny záujem o usporiadanie edície turnaja v roku 2034 od predstaviteľov Saudskej Arábie, a tiež od zástupcov Španielska, Portugalska, Maroka, Argentíny, Paraguaja a Uruguaja v súvislosti s MS 2030.

Najbližšie MS v roku 2026 sa uskutočnia v USA, Kanade a Mexiku. O štyri roky neskôr privítajú najlepšie reprezentácie sveta spomenuté tri krajiny - Španielsko, Portugalsko a Maroko, ktoré spoluorganizátorsky v rámci osláv storočnice MS podporí juhoamerické trio Argentína, Paraguaj a Uruguaj.

V roku 2034 bude „mundial“ samostatne organizovať Saudská Arábia. „Tri edície, päť kontinentov a desať krajín... To robí futbal skutočne globálnym. Bude to najväčšia šou na svete,“ napísal Infantino.

FIFA zároveň na svojom webe uviedla, že jej administratíva teraz bude viesť dôkladné výberové konania a hodnotiace procesy pre majstrovstvá sveta v rokoch 2030 a 2034.

Kongres FIFA by mal usporiadateľské krajiny definitívne schváliť najneskôr do septembra budúceho roka.

„V súlade s predpismi bude administratíva FIFA viesť cielený dialóg s uchádzačmi, aby sa zabezpečilo, že budú doručené a vyhodnotené úplné a komplexné ponuky podľa minimálnych požiadaviek na usporiadanie, ktoré už predtým schválila Rada FIFA,“ uviedla FIFA vo vyhlásení.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Potvrdil to už aj Infantino. Saudská Arábia zorganizuje MS vo futbale 2034