Šatanovi zatiaľ hokej nechýba, futbalistom praje postup

Šatan sa zúčastnil v poslednom období niekoľkých spoločenských, či charitatívnych podujatí. V prvý septembrový deň bol účastníkom 3. ročníka Bratislavskej hradnej časovky počas Dňa otvorených dverí NRSR.
Šatan sa zúčastnil v poslednom období niekoľkých spoločenských, či charitatívnych podujatí. V prvý septembrový deň bol účastníkom 3. ročníka Bratislavskej hradnej časovky počas Dňa otvorených dverí NRSR. (Autor: SITA)
Sportnet|8. sep 2015 o 07:54

Už o pár dní odlieta do Spojených štátov, kde strávi najbližšie mesiace. Už ho však nečaká tvrdá tréningová drina. Pomyselný hokejový dôchodok si niekdajší reprezentačný kapitán Miroslav Šatan vychutnáva.

Ako ste strávili leto v dosiaľ nepoznanej úlohe nehokejistu?

"Strávil som ho s rodinou a rodinnými návštevami, respektíve stretnutiami s kamarátmi. Nemal som nejaké dôležité veci, ktoré by som musel riešiť a až na pár výnimiek som si vychutnával oddych."

Sledujete počas roka hokejové zápasy? Ak áno, ktoré konkrétne?

"Počas sezóny som, samozrejme, sledoval NHL. Niektoré zápasy aj naživo. Tiež som sledoval MS, no tam to bolo skôr v úlohe komentátora alebo analytika. To je asi tak všetko čo som z hokeja tento rok odsledoval."

Koncom augusta ste sa objavili ako hráč na golfovom turnaji Business Golf Tour v známom slovinskom stredisku Bled. Kedy vznikla táto spojitosť medzi vami a golfom?

"Golf hrávam možno už aj 20 rokov a začalo to v zámorí, keď som odštartoval svoju kariéru v NHL. Moji spoluhráči trávili často voľný deň alebo letá na golfových ihriskách a naučili to aj nás, chalanov z Európy. Odvtedy je pre mňa golf takým relaxom a zábavou."

Slovenský hokej má v posledných týždňoch za sebou hektické obdobie. Aký je váš názor na vymenovanie Zdena Cígera za reprezentačného trénera?

"Ako bolo už počuť zo všetkých reakcií, hráči Zdena uznávajú, čo je len dobre. Ja osobne mám so Zdenom tiež spoločnú históriu, keď mi už ako etablovaný hráč v NHL pomohol v mojom prvom ročníku v profilige v Edmontone. Takže vlastne od tohto obdobia sme veľmi dobrí kamaráti a takisto mám o Zdenovi vysokú mienku. Budem mu v novej funkcii držať palce."

Čo Cígerove trénerské schopnosti? Ako môže národnému tímu pomôcť?

"Medzi slovenskými trénermi má veľkú výhodu v tom, že má skúsenosti z NHL. Na Slovensku je takých trénerov momentálne minimum, hoci na trénerskú dráhu sa chystajú postupne aj ďalší. Preto si myslím, že ak zväz hľadal niekoho so slovenským pasom, tak pri Zdenovi urobil najlepšie rozhodnutie, aké mohol."

Objavili sa špekulácie, že by vás možno rád získal do klubových štruktúr bratislavský Slovan. Zakladajú sa na pravde?

"Neviem, kto toto hovoril...Na kadejaké nepodložené šumy ja nemôžem reagovať."

Nedostali ste teda

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Šatanovi zatiaľ hokej nechýba, futbalistom praje postup