Šatana uviedli do Siene slávy Slovana Bratislava. Som poctený, vyhlásil

Meno Miroslava Šatana už visí pod strechou štadióna Slovana Bratislava.
Meno Miroslava Šatana už visí pod strechou štadióna Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|5. jan 2017 o 20:15

Podobizeň kapitána majstrov sveta z Göteborgu 2002 sa pripojila k ďalším jedenástim legendám pod strechou štadióna.

BRATISLAVA. Významnej pocty sa vo štvrtok dostalo jednému z velikánov slovenského hokeja Miroslavovi Šatanovi.

Vedenie Slovana Bratislava ho pred domácim zápasom KHL s Červenou hviezdou Kchun-lun slávnostne uviedlo do klubovej Siene slávy a pred úvodným vhadzovaním vyvesilo pod strop haly na jeho počesť pamätnú zástavu.

Je prekvapený

Šatana počas slávnostného ceremoniálu vytlieskala celá hala a fanúšikovia mu pripravili ovácie postojačky. Na svetelnej kocke premietli za tónov hitu 'The show must go on' od kapely Queen najkrajšie góly a najpamätnejšie momenty z kariéry dlhoročného kapitána slovenskej reprezentácie a bývalej opory Slovana.

Miroslava Šatana uviedli do Siene slávy Slovana: fotogaléria

3.3.2017

"Asi ste si už nemysleli, že ma tu niekedy uvidíte na ľade, nemyslel som si to ani ja. Som poctený a zároveň prekvapený, že sa Slovan rozhodol zaradiť ma medzi svoje legendy a vyvesiť moju zástavu hore pod strechu štadióna," vyznal sa Šatan.

Počas ďakovnej reči sa mu tisli slzy do očí. "Chcem sa poďakovať ľuďom, ktorí mi pomohli k tomu, že tu môžem stáť. Prvé ďakujem patrí rodičom, ktorí ma podporovali od mojich šiestich rokov, keď som začal chodiť na štadión. Nikdy mi nestáli v ceste a mohol som tak kráčať za svojím snom," vravel.

"Druhé ďakujem patrí mojim trénerom, ktorí k vášni a talentu pridali svoj čas, vedomosti a potrebnú pomoc. Spomeniem najmä pánov Nemca, Uličného a Šuplera, ktorý mi dal prvú šancu v reprezentácii. Ďalšie ďakujem patrí mojim spoluhráčom a kamarátom. Hokej mi dal veľa, bez neho si svoj život neviem predstaviť. Ďalej sa chcem poďakovať mojej manželke Ingrid, ktorá pri mne vždy stála a musela sa deliť o svoj čas," pokračoval štyridsaťdvaročný Šatan.

Povestná osemnástka je už v Sieni slávy Slovana Bratislava.
Povestná osemnástka je už v Sieni slávy Slovana Bratislava. (Autor: TASR)

"Posledné ďakujem venujem fanúšikom, pretože pre nich sa hokej hrá."

Pripojil sa k jedenástim

Počas ceremónie dostal Šatan od generálneho manažéra Slovana Maroša Krajčiho dres s číslom 18, ktoré v bratislavskom klube nosieval.

"Ako znie v skladbe od Queen 'The Show must go on' - šou musí pokračovať. Slovan je klub s bohatou minulosťou a verím, že aj s bohatou budúcnosťou. Musím na tomto mieste povedať, že každý zápas za Slovan som hral naplno, žiadny som neodflákol. Počas kariéry som sa naučil, že nie sú dôležité výhry a prehry, ale že po každom páde treba vstať a ísť ďalej. To z vás robí skutočných víťazov," dodal.

Počas kariéry som sa naučil, že nie sú dôležité výhry a prehry, ale že po každom páde treba vstať a ísť ďalej. To z vás robí skutočných víťazov.


Miroslav Šatan, bývalý hokejista

Podobizeň kapitána majstrov sveta z Göteborgu 2002 sa pripojila k ďalším jedenástim legendám, ktoré už majú vlajku pod strechou Zimného štadióna Ondreja Nepelu - k Jánovi Staršiemu, Jozefovi Golonkovi, Václavovi Nedomanskému, Vladimírovi Dzurillovi, Milanovi Kuželovi, Mariánovi Šťastnému, Dáriusovi Rusnákovi, Dušanovi Pašekovi, Zdenovi Cígerovi a trénerovi Ladislavovi Horskému.

Klubovú Sieň slávy dopĺňa ešte vlajka skvelého krasokorčuliara a olympijského víťaza z roku 1972 Ondreja Nepelu, ktorý bol taktiež členom Slovana Bratislava. Vo dvorane bol v minulosti aj Peter Šťastný, ale sám požiadal o vyradenie zástavy.

Začal v Trenčíne

Šatan je odchovancom topoľčianskeho hokeja a profikariéru rozbehol v Dukle Trenčín, dôležitú časť svojej úspešnej klubovej kariéry však spojil so Slovanom.

Bývalý útočník sa prvýkrát v belasom drese predstavil v sezóne 2003/2004, keď sa v úvode ročníka NHL nevedel dohodnúť s Buffalom na novej zmluve.

Trvalejšie sa v Slovane predstavil počas výlukového ročníka 2004/2005, keď pomohol tímu k zisku majstrovského titulu.

Neskôr v Bratislave pôsobil krátko v sezóne 2010/2011, druhý titul so Slovanom vybojoval ako kapitán v poslednom extraligovom ročníku 2011/2012.

Šatan za klub nastupoval aj počas prvých dvoch sezón v Kontinentálnej hokejovej lige, pričom v prvej dokázal s mužstvom postúpiť do play off.

Získal aj Stanley Cup

Veľkú stopu zanechal Šatan aj v NHL, v ktorej celkovo odohral 1136 zápasov so ziskom 789 bodov. Vyvrcholením jeho zámorskej kariéry bol zisk Stanleyho pohára s Pittsburghom Penguins na jar 2009.

Šatan patril medzi hlavných ťahúňov reprezentácie, je držiteľom všetkých štyroch slovenských medailí z MS, reprezentoval aj na štyroch ZOH.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Šatana uviedli do Siene slávy Slovana Bratislava. Som poctený, vyhlásil