Šatan stále neverí, že ho Chára pred nárazom nespoznal

(Autor: SME - VLADIMÍR ŠIMÍČEK)
Vojtech Jurkovič, SITA|24. feb 2013 o 14:32

Kultová osobnosť slovenského hokeja je šťastná, že môže viesť normálny život.

Malým víťazstvom by preňho bolo, keby sa vyhol operácii. Ak nie, znamenalo by to zrejme koniec hokejovej kariéry. Miroslav Šatan o tom rozhodne až v lete na základe lekárskych výsledkov.

BRATISLAVA. Tridsaťosemročný hokejista Slovana mal v relácii televízie Markíza veselý hlas.

„Subjektívne sa v poslednom čase cítim oveľa lepšie ako bezprostredne po zranení. V posilňovni i na ľade si dávam tréningové jednotky, na ktoré už telo reaguje dobre. Hlavne už neprichádzajú nepríjemné bolesti hlavy,“ povedal dlhoročný kapitán slovenskej reprezentácie, ktorý nikdy v kariére tak dlho nestál pre zranenie. Zároveň vylúčil, že by sa v tejto sezóne objavil v súťažnom zápase.

Objektívne žiadny progres

„Opakované výsledky magnetickej rezonancie neukázali žiadny progres v pozícii posunutých platničiek. Ak by som musel podstúpiť operáciu, na hokej by to už v budúcnosti nebolo,“ pripustil Šatan, ktorému aj špecialista z NHL v súčasnom zdravotnom stave neodporučil hrať hokej.

Niektorí lekári Šatana vystrašili, že mohol ochrnúť. Na to reagoval, že je šťastný, v akom zdravotnom stave je a môže viesť normálny život.

„Počul som aj čierne prognózy, viem, čo sa stalo mnohým ľuďom pri autonehodách alebo aj športovcom v horších prípadoch. Prvé týždne boli pre mňa ťažké, teraz už môžem šoférovať a hýbať sa v plnom rozsahu. Len prudké nárazy by boli veľmi riskantné.“

Šatan sa nevyhol otázke o zákroku svojho kamaráta Zdena Cháru v pražskom zápase s Levom.

Neverí, že ho nevidel

„Snažím sa to už hodiť za hlavu. Zdeno do mňa v role protihráča narazil viackrát, no nikdy nie do hlavy. Zarazilo ma jeho vyhlásenie, že ma nevidel. Tomu môže uveriť iba nehokejová verejnosť. Doteraz sme sa nestretli, ale budeme to riešiť ako internú záležitosť, nie cez médiá.“

Nedávny kapitán Slovana vyzdvihol atmosféru na bratislavskom štadióne počas zápasov KHL. „Kým som hrával v NHL, najvyššie som staval vnímavých fanúšikov v Montreale, teraz tvrdím, že v Bratislave sú najlepší diváci na svete.“

Víťaz Stanleyho pohára v drese Pittsburghu v roku 2009 a držiteľ všetkých štyroch medailí zo svetových šampionátov v drese slovenskej reprezentácie svojim fanúšikom odkázal, že sa nevzdáva a urobí všetko, aby sa ešte vrátil na ľad.

Je však pripravený aj na alternatívu, že zdravotný stav mu to neumožní.

„V tom prípade by som si najprv dlhšie oddýchol pri rodine a potom sa k hokeju v nejakej úlohe vrátil.“

[content type="video" source="youtube" id="2jhSNNwf8ns?rel=0" width="600" height="450"][/content]

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Šatan stále neverí, že ho Chára pred nárazom nespoznal