Šatan sa vracia do Slovana, podpíše do konca sezóny

Miroslav Šatan zo Slovana počas zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava a Sibir Novosibirsk 30. októbra 2012.
Miroslav Šatan zo Slovana počas zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava a Sibir Novosibirsk 30. októbra 2012. (Autor: SITA)
SITA|30. nov 2013 o 18:08

Miroslav Šatan by mal pomôcť klubu dostať sa do play off, do konca základnej časti zostáva ešte 24 zápasov.

BRATISLAVA. Slovan Bratislava sa definitívne dohodol s Miroslavom Šatanom na spolupráci do konca aktuálnej sezóny.

Zmluvu by mali podpísať ešte počas tohto víkendu a vzápätí ju poslať na registráciu do centrálnej hráčskej matriky KHL v Moskve.

Pre hcslovan.sk to potvrdil generálny manažér Maroš Krajči: „S Mirom sme sa dohodli na všetkom podstatnom. Do Bratislavy priletí v najbližšom možnom termíne tak, aby trénerovi Čadovi mohol byť k dispozícii čo najskôr počas nadchádzajúcej domácej decembrovej série.“

Jeden zo Šatanovych gólov v minulej sezóne, proti CSKA:

Z posledného tripu na Západnej Sibíri si Slovan okrem troch prehier v rade priviezol aj nepríjemné zranenia troch kľúčových útočníkov Michala Vondrku, Juraja Mikúša a Romana Kukumberga.

Do konca základnej časti zostáva ešte 24 zápasov, hrá sa teda o 72 bodov, bodové rozdiely medzi mužstvami Západnej konferencie od 7. miesta nie sú veľké.

"Šatana vítame späť v tíme Slovana a tešíme sa na jeho neopakovateľné hokejové majstrovstvo, ktoré už takmer dve desaťročia rozdáva priaznivcom hokeja," píše stránka Slovana.

Gólový song na Slovane znel v minulej sezóne omnoho častejšie:

Vracia sa kapitán

Miroslav Šatan naposledy nastúpil za Slovan pred viac ako rokom v sobotu 3. novembra 2012 v pražskej Tipsport Aréne proti HC Lev Praha. Po tvrdom zákroku Zdena Cháru v 10. minúte druhej tretiny musel zo zápasu odstúpiť a od toho momentu neodohral na klubovej úrovni žiadny zápas.

Po niekoľkomesačnej liečbe a rehabilitácii nastúpil až v reprezentačnom drese Slovenska na MS vo Fínsku a Švédsku v máji tohto roku, kde odohral všetkých 8 stretnutí s bilanciou 1 gól a 2 asistencie.

Šatan prichádza do známeho a v podstate domáceho prostredia. V predchádzajúcich dvoch sezónach viedol bratislavské mužstvo ako jeho kapitán, pričom sezónu 2011/2012 zakončil ziskom majstrovského titulu ako najproduktívnejší hráč play off ešte slovenskej extraligy.

Vlani až do komplikovaného zranenia odohral za Slovan 21 zápasov v KHL, v ktorých si pripísal 12 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Šatan sa vracia do Slovana, podpíše do konca sezóny